Броят на работните места в сферата на финансите, които се

...
Броят на работните места в сферата на финансите, които се
Коментари Харесай

Прехвърлянето на работни места от Лондон към ЕС се забавя въпреки Brexit

Броят на работните места в областта на финансите, които се трансферират от Англия в Европейския съюз заради Брекзит, е по-малък от в началото предстоящото. Това демонстрират данни на консултантската компания EY, представени от Ройтерс.

След като през 2016 година Англия гласоподава за излизане от Европейски Съюз, анализатори пресметнаха, че 35 000 или повече работни места в областта на финансовите услуги ще бъдат изместени от страната.

" През последната година редица от най-големите капиталови банки в Обединеното кралство преразгледаха броя на чиновниците, които ще бъдат преместени в Европейски Съюз. Така актуалният брой на обвързваните с Брекзит известия за пренасяне на работни места достигна малко под 7400, в съпоставяне със 7600 през декември 2020 година ", съобщи EY в последния си отчет за Брекзит.

Това е дребна част от 1,1 милиона души, работещи в английската сфера на финансите. В резултат на Брекзит в Европейски Съюз са назначени към 2800 нови финансови чиновници, а в Обединеното кралство също са основани 2200 работни места в региона, показват от EY.

Регулаторните органи на Европейски Съюз обаче не престават да оказват напън върху финансовите компании да приключат преместването на личния състав и интервенциите в Европейски Съюз, което е било забавено заради пандемията. Европейската централна банка пък желае да избегне основаването на стопански центрове, ръководени от Лондон.

Според EY Дъблин и Люксембург остават най-популярните дестинации за нови европейски финансови хъбове след Брекзит, макар че най-вече личен състав в действителност е изместен в Париж. Активи на стойност 1,3 трилиона паунда са трансферирани през Ламанша към хъбовете досега.

През декември предходната година завършиха процедурите по напускането на Европейски Съюз от страна на Англия. Това приключи неограничения достъп на лондонското Сити до най-големия му клиент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР