Броят на работещите хора във Великобритания е намалял с 220

...
Броят на работещите хора във Великобритания е намалял с 220
Коментари Харесай

Най-голям брой закрити работни места във Великобритания от 2009 година заради коронавируса

Броят на работещите хора във Англия е намалял с 220 000 през трите месеца до юни, което е най-големият брой от 2009 година, на фона на рецесията с ковид, блъснала извънредно мощно самонаетите, заяви английската статистическа работа, представена от Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Броят на самонаетите е намалял рекордно отпред с по-възрастните служащи, до момента в който броят на наетите чиновници е повишен.

Очаква се закриването на работни места да нарасне, защото Англия ще спре схемата си за опазване на чиновници. Предвидено е тя да завърши в края на октомври.

По думите на английския финансов министър Риши Сунак данните демонстрират, че държавните стратегии работят, само че загубата на работни места е неизбежна.

Винаги съм бил явен, че не можем да запазим всяко работно място, само че посредством нашия " План за работни места " имаме явен проект за отбрана, поддръжка и основаване на работа, с цел да подсигуряваме, че никой не е останал без вяра, уточни той в изказване.

Равнището на безработица ненадейно се задържа 3,9 %, само че това отразява увеличението на хората, които са се отказали да търсят работа и по този начин не са считани за безработни, отбелязва статистическата работа.

Освен това към 300 000 души са показали през юни, че работят, въпреки че не са работили и не са получавали заплата, което също е помогнало нивото на безработица да остане ниско.

Икономистите, интервюирани от Ройтерс, чакаха безработицата да се увеличи до 4,2 %.

Миналата седмица централната банка предвижда безработицата да доближи 7,5 % в края на годината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР