Броят на продължително безработните е намалял до 43 253 души

...
Броят на продължително безработните е намалял до 43 253 души
Коментари Харесай

С близо 14% е намалял броят на продължително безработните за година

Броят на дълготрайно безработните е намалял до 43 253 души към края на юли, което е с близо 14% по-малко в съпоставяне със същия месец на предходната година, демонстрират данните на Агенцията по заетостта, съобщи БГНЕС.

Резултатите са реализирани посредством взаимната работа на Министерството на труда и обществената политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и Националното съдружие на общините в Република България в осъществяване на Националното съглашение за координирано даване на услуги за сполучлива интеграция на пазара на труда на хората с регистрация в бюро по труда от повече от 1 година, обявиха от МТСП.

Трайно безработните употребяват необятен набор от сложни услуги, съобразени с техния самостоятелен профил и целящи да подкрепят прехода им от безработица към устойчива и качествена претовареност. През първото шестмесечие на 2021 година са им предоставени над 116 500 посреднически услуги от бюрата по труда, както и 7 070 услуги от дирекциите „ Социално подкрепяне “.

Те са получили над 13 500 съвещания за ориентиране към работа в действителната стопанска система и на субсидирани от страната работни места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР