Броят на приетите в болница заради COVID-19 и на хората

...
Броят на приетите в болница заради COVID-19 и на хората
Коментари Харесай

Франция и Италия с по-малко заразени и пациенти в интензивните отделения

Броят на признатите в болница поради COVID-19 и на хората в интензивни отделения във Франция продължава да понижава. Хоспитализациите и пациентите в интензивните отделения са все по-малко, сподели в официално съобщение Министерството на здравеопазването, представено от Ройтерс. Броят на приетите в болница заболели от COVID-19 е понижен от 27 484 до 26 834, а на хората в интензивни отделения се е намалил от 4387 на 4207 за последното денонощие. Спадът и по двата индикатора се следи от над 2 седмици, съобщи Българска телеграфна агенция.

Междувременно Франция пристъпва внимателно към излизането от изолацията. Френският министър председател Едуар Филип очерта през вчерашния ден линиите на едно внимателно и последователно излизане от изолацията във Франция от 11 май при съблюдаване на строгите правила - всеобщи проби, наложителни маски в публичния превоз, отваряне на магазините и на учебните заведения.

" Ще би трябвало да живеем с вируса ", предизвести Филип още при започване на над едночасовата си тирада пред френските депутати. И дума не може да става на 11 май да се върнем към " живота отпреди ", ей по този начин от през днешния ден за на следващия ден, добави той. Но прецизната изолираност, въведена от 17 март в страната, ще се разхлаби, в миг, когато във Франция обстановката се усъвършенства и от над две седмици продължава да понижава броят на пациентите с COVID-19 в реанимация.

Първата знакова мярка, оповестена през вчерашния ден, беше последователното отваряне на учебните заведения въз основата на доброволния принцип. Първо ще проработят още веднъж на 11 май първичните учебни заведения и детските ясли, а седмица по-късно и колежите и началните класове на гимназиалния курс във Франция в департаментите, в които вирусът циркулира минимум. В края на месеца ще бъде взето решение за лицеите - последните класове от гимназиалния курс във Франция. И в случай че отварянето на учебните заведения цели да подсигурява просветителния триумф на учениците, то ще разреши също по този начин на родителите да възобновят професионалната си активност, съгласно премиера. Завръщането към един естествен стопански живот се обрисува също с отварянето на магазините от 11 май. Кафенетата и заведенията за хранене обаче няма да бъдат отворени и решение за тях ще бъде взето едвам в края на май. Събиранията също така ще бъдат лимитирани до 10 души, а никакви събития с над 5000 души няма да бъдат позволение преди септември. Киносалоните, банкетните зали, огромните музеи ще останат затворени за момента и сезонът 2019-2020 на професионалните спортове няма да бъде възобновен.

В хигиеничен проект носенето на маски ще бъде към този момент наложително в публичните транспортни средства и ще се предлага в магазините, в случай че дистанцията е невъзможна там.

Южна Корея и Китай също могат да се похвалят с положителни вести - за първи път не оповестиха за нито един нов " домашно " инфектиран с ковид, и в двете страни има по 4 нови " вносни " случая за деня. Южна Корея заяви през днешния ден, че за първи път след 29 февруари, когато там бе регистриран пикът на епидемията от ковид, не е регистриран нито един " домакински " случай на новозаразен за деня, съобщи Ройтерс. Според известието на Корейския център за надзор и предварителна защита на заболяванията, регистрирани са единствено 4 нови " вносни " случая на хора, пристигнали от чужбина. В Китай за последното денонощие са регистрирани единствено 4 нови инфектирани с COVID-19, няма нито един смъртен случай, а 32-ма души са оздравели, заяви Държавният комитет по хигиената и опазването на здравето на КНР, представен от Ройтерс и ТАСС.

В Италия пък доста се намалява дневният брой на жертвите на COVID-19, а броят на новите случаи се стабилизира. Наблюдава се наклонност към спад на инфектираните с COVID-19 пациенти, настанени в интензивни отделения. Постепенното снемане на ограниченията против ковид в Италия ще става съгласно локалните условия, съобщи през днешния ден министър председателят на Италия Джузепе Конте, като уточни, че при последователното снемане на ограниченията против разпространяването на ковид в страната ще са регистрират разликите в равнищата на болестта в обособените области, предадоха Ройтерс и ТАСС. В тирада пред Народното събрание той сподели, че новият пакет от тласъци в поддръжка на стопанската система ще бъде огласен след няколко дни. По думите му пакетът ще включва 15 милиарда евро за фирмите и 25 милиарда евро за директни заплащания на наети и самонаети лица.

Испания регистрира през днешния ден най-малък брой смъртни случаи от COVID-19 от месец и половина насам. Оздравелите са общо 112 050, през последните 24 часа - 3103. Планът на държавното управление за последователно намаляване на рестриктивните мерки до края на юни планува първо да отворят порти дребните ресторантчета, доставящи храна за у дома. При удобно развиване от 11 май ще работят и дребните магазини, терасите на заведенията за публично хранене, хотелите и музеите.

В Косово за трети следващ ден инфектираните с новия ковид са по-малко

от излекуваните. Броят на излекуваните от заболяването се е нараснал на 249, оповестява в. " Слободен щемпел ". За трети следващ ден в страната има повече излекувани от новозаболели от COVID-19. Вчера, както и във вторник, в Косово не е записана нито една нова жертва на COVID-19.

Лос Анджелис пък стартира гратис да тества за новия ковид всички

поданици на града. От през днешния ден управляващите на Лос Анджелис в щата Калифорния стартират гратис да тестват за новия ковид всички поданици на града, без значение дали са развили признаци на болестта. Това заяви в сряда посредством Туитър кметът Ерик Гарсети, съобщи ТАСС.

Лос Анджелис е първият огромен град в Америка, стартирал такава самодейност. Приоритет ще имат жителите със признаци, само че могат да си създадат тест и всички останали. Услугата обаче няма да е наложителна за хората, които се усещат здрави, не са излизали на открито и не са контактували със инфектирани, посочи кметът. Градската администрация е решила да тества хората гратис. По данни на локалните управляващи в Лос Анджелис с население от 3,9 милиона души може да се вършат близо 18 000 теста дневно.

Словения също разхлабва последователно ограниченията, като отваря през днешния ден границите сред общините след шест седмици на ограничавания. Словенският министър председател Янез Янша заяви, че след шест седмици от през днешния ден ще бъде разрешено придвижването сред общините, съобщи Танюг. Правителството от четвъртък отстранява ограничаването на придвижване, което до момента беше разрешено единствено в границите на общината, а в понеделник ще стартира последователно пускане на многочислени действия, които ще могат да се правят при съблюдаване на ограниченията за здравна отбрана, написа Янша в Туитър след съвещание на държавното управление.

Според Янша всеобщи събития с присъединяване на огромен брой хора няма да бъдат вероятни, до момента в който не бъде открита ваксина или лекарство срещу COVID-19, съобщи Хина. Данните на здравните управляващи демонстрират, че броят на интензивно инфектираните с ковид е намалял дотам, че можем да приемем проект за последователно унищожаване на рестрикциите в предвидимо бъдеще, декларирал Янша. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР