Броят на престъпленията в Германия се е увеличил с 11,5%

...
Броят на престъпленията в Германия се е увеличил с 11,5%
Коментари Харесай

Германия отчита тревожен ръст на престъпността за 2022 г.

Броят на закононарушенията в Германия се е нараснал с 11,5% предходната година спрямо миналата, заяви немският в. " Велт ам зонтаг ", като се базира на полицейска статистика за престъпността.

Очаква се министърката на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер да показа полицейския отчет в четвъртък, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Велт ам зонтаг " оповестява, че в цялата страна са били осъществени към 5,6 милиона закононарушения. Броят на случаите е с 3,5% по-висок, в сравнение с през 2019 година – годината преди началото на пандемията. Броят на обвинените също се е нараснал с 10,7% до към 2,1 милиона спрямо 2021 година

Данните демонстрират увеличение на броя на малолетните лица, обвинени в осъществяване на закононарушения, като броят им е достигнал 93 095 души, което е нарастване с 35,5%. През 2019 година те са били 72 890, като една от аргументите за нарастването е, че възпитаници популяризират в чат групи фотоси и видеоклипове, съдържащи детска порнография, написа немското издание.

Съобщава се, че министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия е призовал на идната конференция на вътрешните министри на немските провинции да бъде обърнато внимание на насилието измежду децата и младежите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР