Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с

...
Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Германия с най-много нови случаи от 8 януари

Броят на доказаните случаи на ковид в Германия набъбна с 29 426 за последното денонощие до общо 3 073 442 по данни на института за инфекциозни заболявания " Роберт Кох ", съобщи Ройтерс. Това е най-високият еднодневен брой на новозаразени в страната от 8 януари. Смъртните случаи за денонощието са 293, с което общият брой на умрелите доближи 79 381.

Броят на новозаразените на 100 000 души за седемдневен интервал е повишен до 160,1 дневно.

Германия се бори с нов, по-заразен вид на вируса, пет месеца преди национални избори. Канцлерът Ангела Меркел е разочарована, че някои провинции не ползват по-строги ограничаващи ограничения макар повишаването на броя на новозаразените и желае Народното събрание да даде на федералното държавно управление краткотрайни пълномощия да вкарва коронавирусни затваряния в региони с висока степен на заразяване. Предлага се държавното управление да постанова такива ограничения, когато степента на заразяване надвишава 100 новозаразени на 100 000 души.

Днес немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан прикани 16-те немски провинции бързо да наложат по-строги ограничавания, с цел да се опитат да забавят разпространяването на болестта, а не да чакат, до момента в който се одобри федерален закон за общи ограничения. Очаква се гласуването по него в Народното събрание да е идната седмица. " Видяхме предходната есен какво стана, когато не действаме бързо ", сподели Шпан и добави, че лекарите в Германия чакат до 6000 пациенти в интензивни отделения до края на месеца.

Меркел се натъкна през вчерашния ден на опозиция против желанието си да желае спомагателни пълномощия, с цел да постанова локдауни поради ковид в региони с висока заболеваемост. Имайки поради властническото минало на страната, изключително сериозно бе възприета мярката за налагане на вечерен час.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР