Броят на потвърдените жертви при срутването на язовирна стена в

...
Броят на потвърдените жертви при срутването на язовирна стена в
Коментари Харесай

Хиляди хора чакат да бъдат спасени след срутването на язовирна стена в Лаос

Броят на доказаните жертви при сриването на язовирна стена в провинция Атапу , Югоизточен Лаос, е 19 души, съобщи Ройтерс, базирайки се на информация на локални медии.

" Виентян таймс " показва, че 19 души са " открити мъртви ", повече от 3000 са в безизходно състояние и чакат да бъдат избавени, а към 2851 към този момент са избавени.

Високопоставен чиновник на лаоското държавно управление съобщи, че броят на жертвите е допустимо да се окаже в пъти по-голям.

Стотици хора са в неопределеност, откакто водата от язовира отнесе цели села. Спасителите не престават да търсят оживели, уточни служителят.

-->

Войници бяха ситуирани в региона на случая, с цел да раздават храна на оживелите. Към тях се причислиха и спасители от Тайланд , показва ДПА, базирайки се на тайландското държавно управление.
Hundreds of people are still missing in the deadly floods caused by a collapsed dam in Laos
— TicToc by Bloomberg (@tictoc) Срутилата се стена е част от плана за създаване на язовира и Водноелектрическа централа " Ксе Пиан-Ксе Намной ", който се строи взаимно от няколко южнокорейски , тайландски и лаоски компании.

Офисът на южнокорейския президент Мун Дже-ин заяви, че той е наредил през днешния ден да се изпрати екип на място, който да помогне на потърпевшите след сриването на язовирната стена, в чието създаване вземат участие и южнокорейски компании, показва Ройтерс.

Представител на една от работещите по плана южнокорейски компании разкри, че първите пукнатини по срутилата се през вчерашния ден стена са били видяни в неделя и че компанията е наредила евакуацията на 12 села незабавно щом станало ясно, че има заплаха стената да се унищожи.
Trends: Ivanka Trump Adriana Sober:OTHER AMAZING Footage in Laos after dam collapse
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР