Броят на пострадалите при двата атентата снощи в Испания продължават

...
Броят на пострадалите при двата атентата снощи в Испания продължават
Коментари Харесай

Ранените при атентатите в Испания се увеличиха до 130


Броят на потърпевшите при двата атентата нощес в Испания не престават да се усилват. По последни данни в Барселона и Камбрилс са били ранени 130 души. Това заяви съветникът по опазването на здравето на каталунското държавно управление Антони Комин пред локалното радио Catalunya. Според думите му все още 16 от тях са сериозно положение.

Междувременно полицията съумя да задържи още един обвинен за осъществяването на терористичните набези. Така задържаните към този момент са четирима, съобщи РИА " Новости ". Сред тях са трима мароканци и един испанец. Все още обаче не е арестуван посоченият като главен обвинен за офанзивата в Барселона - 17-годишният Муса Укабир, който е брат предалия се на полицията Дрис Укабир. Местни медии оповестяват, че третият подред задържан, евентуално е родственик или непосредствен на братята. Според изнесената все още информация, водачът на буса, прегазил хората в каталунската столица, евентуално е точно Муса Укабир.

Междувременно от органите на реда оповестиха, че са открили самоличността на уредниците на атентатите. Шефът на каталунската полиция Хосе Луис Траперо означи, че сега се работи върху версията, че клетката е подготвяла осъществяването на нападенията в градчето Алканар, където по-рано бе задържан един от обвинените, а преди този момент се взриви самоделна бомба, която терористите са възнамерявали да употребяват за различен атентат. Пред телевизия 24 Horas той добави, че всички от групата са разпознати.

По-рано бе обявено, че джихадистката клетка се е състояла от най-малко 12 души. Траперо обаче отбелязва, че полицията към момента не може да удостовери сигурно, че точно това е броят на хората. Знае се обаче, че петима от членовете й са мъртви, защото бяха убити още нощес от полицията в Камбрилс. Други четирима пък към този момент са в ареста. Един от тях – Дрис Укабир, отхвърля да има общо с терористичните офанзиви. Но в същото време споделя, че паспортът му е бил откраднат преди време и счита, че това може да е направил брат му Муса.

Макар да е открила самоличността на членовете на групата, стояща зад атентатите, полицията към момента не може да каже сигурно кой е карал буса-убиец в Барселона. Така все още Муса Укабир единствено се допуска, че е седял зад кормилото му, само че към момента не е 100% ясно. Което се удостоверява и от думите на Хосе Луис Траперо. " Все още не сме открили самоличността на нарушителя, врязал се в хората в центъра на Барселона ", сподели полицейският началник.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР