Броят на посетителите в 100-те най-големи музея и художествени галерии

...
Броят на посетителите в 100-те най-големи музея и художествени галерии
Коментари Харесай

Посещенията в 100-те най-големи музеи в света са спаднали със 77%

Броят на посетителите в 100-те най-големи музея и художествени галерии в света се е намалил със 77% през предходната година - от 230 милиона през 2019 година до едвам 54 милиона, в резултат на наложеното поради пандемията наложително затваряне в невиждан мащаб.
Проучването, провеждано годишно от „ Art Newspaper “ в продължение на повече от 20 години, нормално е оптимистично, като се акцентира кои музеи са имали положителни години и, без значение дали в Лондон, Ню Йорк или Сао Пауло.
Данните за 2020 година, оповестени през днешния ден, са отрезвяващи, като музеите и галериите са опустошени от насилственото затваряне, внезапния брой гости и големия спад в приходите, оповестява „ Гардиън “.
 От през днешния ден се позволява визитата на музеи и галерии От през днешния ден се позволява визитата на музеи и галерии
От през днешния ден, 4 януари, се позволяват визити на музеи и галерии при потребление на 30% от общия им потенциал, оповестява БГНЕС. Според записан...
„ Лувърът “ в Париж резервира позицията си на най-посещаван музей в света посредством най-много на опашката поради изложбата си на Леонардо, която притегли повече от 10 000 гости дневно преди затварянето през февруари 2020 година През годината музеят е имал 2,7 милиона визити по-малко, надолу със 72% от 2019 година с планирана загуба на приход от 90 млн. евро.
Алисън Коул, редактор на вестник „ Art Newspaper “, сподели, че си коства да се означи, че „ в естествена година повече от 9 милиона души щяха да се блъскат, с цел да видят Мона Лиза в „ Лувъра “.
„ Tate Modern “ в Лондон, който провежда изложения като на Анди Уорхол и Брус Науман, е втори в таблицата по известност с 1,4 милиона визити, което е спад със 77%. Той беше затворен за 173 дни и съобщи, че е изгубил 56 млн. паунда доходи.
Британският музей, в Обединеното кралство в продължение на девет от последните 10 години, е четвърти в световния лист. Той беше затворен за 208 дни - почти седем месеца - като броят на посетителите понижа с 80% до 1,3 милиона.
Трети в таблицата по известност са Ватиканските музеи, като броят на посетителите е намалял с 81%. Пети е „ Reina Sofia “ в Мадрид, който беше затворен единствено за 80 дни. Той се съпоставя със 155 дни за Националната изложба в Лондон (7-ма) и 202 дни за Музея на изкуствата „ Метрополитън “ в Ню Йорк (8-ми).
 Затварят музеите на Ватикана Затварят музеите на Ватикана
Ватиканските музеи и папските вили ще бъда затворени от 5 ноември в продължение на един месец, предадоха международните организации. Те цитират...
Най-посещаваният азиатски музей в изследването е Японският музей за модерно изкуство от 21-ви век в Каназава (9-ти). Той беше затворен единствено за 66 дни, само че въпреки всичко регистрира 63% спад в броя на посетителите.
Коул сподели, че въздействието на пандемията върху музеите е било пагубно и общото въодушевление остава тъмно.
„ Въпреки че в Обединеното кралство има радостно очакване за дата на отваряне на 17 май, пониженият потенциал заради ограниченията поради Covid и сочат, че множеството огромни музеи ги чакат четири години, до момента в който не се върнат към положението отпреди пандемията. “
„ Art Newspaper “ съобщи, че има общо 41 000 дни наложително затваряне на най-хубавите международни музеи, което се равнява на " 112 години пропуснати визити и стотици милиони лири изгубени доходи ".
В Съединени американски щати картината варира в другите щати, разкрива изследването. Затварянията там варираха от 75 дни (Музей на американското изкуство в Арканзас) до 225 дни (Музей на американското изкуство във Вашингтон).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР