Броят на починалите в световен мащаб от COVID-19 надхвърли 2

...
Броят на починалите в световен мащаб от COVID-19 надхвърли 2
Коментари Харесай

Вече над 2 млн. починали по света от началото на COVID-19 пандемията

Броят на умрелите в международен мащаб от COVID-19 надвиши 2 млн. души , до момента в който имунизациите, създадени с гневна скорост, се популяризират по целия свят в огромна акция за заличаване на опасността, отбелязва " Асошиейтед прес ".

Мрачният крайъгълен камък беше доближат малко повече от година след откриването на ковид за първи път в китайския град Ухан.
 COVID-19 епидемията във Англия продължава да е в остра фаза
COVID-19 епидемията във Англия продължава да е в остра фаза

За следващ ден доста новозаразени и умряли

Броят на умрелите от COVID-19 съгласно данните на университета " Джонс Хопкинс " е почти еднакъв на популацията на Брюксел, Мека, Минск или Виена .

Въпреки че броят на умрелите се основава на данни, предоставени от държавни служби по целия свят, се счита, че действителният брой жертви е доста по-висок , частично поради несъответстващо тестване и многото смъртни случаи, които са били неопределено приписани на други аргументи , изключително при започване на болестта.

Отне осем месеца за достигането до 1 млн. жертви. Отне по-малко от четири месеца по-късно да се доближи идващия милион умряли.

" Зад този отблъскващ брой стоят имена и лица - усмивката, която в този момент ще бъде единствено спомен , мястото на масата за хранене ще е вечно празно , стаята, която отеква с мълчанието на обичания човек ", акцентира генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Той настоя, че броят на умрелите " се утежни поради неналичието на световни координирани старания ".

" Науката съумя, само че солидарността се провали ", настоя Гутериш.
 Коронавирус: Италия удължи блокадата до 5 март
Коронавирус: Италия удължи блокадата до 5 март

Продължава вечерния час и възбраната за пътешестване сред областите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР