Броят на починалите в Китай от новия коронавирус достигна 170

...
Броят на починалите в Китай от новия коронавирус достигна 170
Коментари Харесай

Коронавирусът покоси още хора в Европа, в Китай нови 1700 са болни, светът е в шах

Броят на умрелите в Китай от новия ковид доближи 170 души, а над 1700 нови случая на инфектирани бяха открити в страната, заяви китайското държавно управление, представено от Франс прес От новите смъртни случаи 37 са в провинция Хубей и един е в провинция Съчуан.

Общият брой на инфектираните е към 7700, което надвишава броя на хората, които бяха инфектирани от тежкия изострен респираторен синдром. Този ковид лиши през 2002 и 2003 година живота на 774 души, от които 349 в Китай.

Трима от общо 206 японци, евакуирани от китайския град Ухан, са инфектирани, заяви тази заран японското министерство на опазването на здравето. Те ще бъдат лекувани в болница в Токио, която е особено готова за приемането на такива пациенти, осведоми Българска телеграфна агенция.

Още 210 души бяха върнати в Япония със аероплан тази заран. Предстои и те да бъдат изследвани за заболяването.

Никой от евакуираните 195 американци от Ухан не демонстрира признаци, заяви Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати. Пристигналите през вчерашния ден сутринта със аероплан във военноморската боза в Ривърсайд, Калифорния, ще останат там под 72-часова карантина.

Във Франция е доказан пети случай на болест с новия ковид от Китай, заяви здравната министърка Анес Бюзен, представена от Ройтерс. Тя посочи, че новият пациент е дъщерята на 80-годишен човек, който към този момент е настанен в болница със болестта. Вече имаме пет случая, два от които са под наблюдаване, сподели на конференция министърката.

Бюзен заяви, че първият аероплан, който ще изтегля френски жители от огнището на болестта град Ухан, ще отпътува за Китай по-късно през днешния ден, а втори аероплан ще замине на следващия ден или в петък.

Канадското държавно управление ще репатрира сънародниците си, живеещи в региона на Ухан, заяви канадският външен министър Франсоа-Филип Шампан, представен от Франс прес.

Около 160 канадци от региона на Ухан желаеха консулско подпомагане и държавното управление ще изпрати аероплан.

Финландия заяви за първи регистриран в страната случай на болест с новия ковид, предадоха международните организации. Става дума за китайски пасажер, дошъл от Ухан. Той е подложен в изолираност в болница в Лапландия, в северната част на страната. Още 15 души, за които се допуска, че са били в контакт с него, са под наблюдаване, съобщи Ройтерс.

Директорът на Програмата за изключителни здравни обстановки към Световната здравна организация Майкъл Райън прикани целия свят да работи за справяне с новия ковид, съобщи Франс прес.

За през днешния ден се привиква ново съвещание на Комитета за деяние при изключителни обстановки към СЗО. На съвещанието ще се дефинира дали епидемията от ковид, появил се в Китай, съставлява " изключително състояние за публичното здраве от интернационален мащаб ", предадоха международните организации.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР