Броят на починалите след заразяване с новия коронавирус в света

...
Броят на починалите след заразяване с новия коронавирус в света
Коментари Харесай

Над 900 000 са вече жертвите на коронавируса в света

Броят на умрелите след заразяване с новия ковид в света към този момент надвиши 900 000. Това сочат данни от уеб страницата на американския университет " Джонс Хопкинс ", който събира информация от интернационалните организации, федерални и локални управляващи. Общо инфектираните в света са над 27 милиона души.

Нов връх в Индия

Индия заяви за ново рекордно нарастване на инфекциите с ковид. За последните 24 часа там са регистрирани 95 735 нови случая, съобщи Асошиейтед прес. По данни на Министерството на здравеопазването общият брой на инфектираните от началото на пандемията е 4 465 963, което подрежда Индия на второ място в света след Съединени американски щати по този индикатор.

Смъртните случаи за последното денонощие са 1172. Индия е на трето място в света по брой смъртни случаи от началото на пандемията след Съединени американски щати и Бразилия - 75 062.

Министерството споделя, че повишаването на броя на инфекциите се дължи на обстоятелството, че дневно в Индия се вършат към този момент над 1 милион теста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР