Броят на починалите с положителен резултат от теста за коронавирус

...
Броят на починалите с положителен резултат от теста за коронавирус
Коментари Харесай

295 са починали от COVID-19 в Австрия, оздравели са 5240

Броят на умрелите с позитивен резултат от теста за ковид в Австрия набъбна през изтеклото денонощие от 273 на 295. Общият брой доказани случаи се усили от 12 675 на 13 120. Оздравелите са към този момент 5240. Това заяви през днешния ден австрийското вътрешно министерство, съобщи ТАСС.

" В течение на 10 дни сме на едно и също равнище и означаваме растеж с 2,3 на 100 ", сподели на конференция здравният министър Рудолф Аншобер.

По думите му броят на болните от COVID-19 значително понижава, което буди вяра, че позитивната наклонност ще продължи. Тук личи и резултатът от държавните ограничения против разпространяването на вируса, предава Българска телеграфна агенция.

Австрия разгласи до края на април ограничавания върху публичния живот и режим на самоизолация за популацията. Отменени са всеобщите, в това число спортните прояви, въведено е отдалечено образование в образованието, затворени са културните и комерсиалните обекти като се изключи супермаркетите, аптеките, банките, пощите, бензиностанциите и автосервизите. От средата на април управляващите считат последователно да смекчават рестриктивните мерки, припомня ТАСС. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР