Броят на починалите с COVID-19 по света днес подмина 3

...
Броят на починалите с COVID-19 по света днес подмина 3
Коментари Харесай

Броят на починалите с COVID-19 по света днес подмина 3 милиона души

Броят на умрелите с COVID-19 по света през днешния ден подмина 3 милиона души, написа " Нова телевизия ".

 Най-голям е растежът на смъртните случаи в Бразилия и Индия, а управляващите считат, че това се дължи на по-заразните варианти, засечени първо във Англия и ЮАР. Два милиона души са умряли през първата година на пандемията, само че другите 1 милион - единствено за последните три месеца.

 

Унгария, която е ваксинирала една четвърт от 10-милионното си население, стартира да разхлабва ограниченията от на следващия ден, разгласи министър председателят Виктор Орбан. Унгария е страната с максимален брой смъртни случаи на глава от популацията през последните седмици, само че и с максимален брой сложени дози в Европа. Съседна Австрия пък удължи ограниченията до 18 април.
На конференция, излъчена по австрийската телевизия, федералният канцлер Себастиан Курц, вицеканцлерът Вернер Коглер, шефове на провинции и специалисти оповестиха противоепидемичните ограничения през идните седмици.

Предвид към момента натоварените интензивни отделения локдаунът в Източна Австрия, включваща провинциите Виена, Бургенланд и Долна Австрия, ще бъде продължен минимум с една седмица, към този момент до 18 април. По мнението на федералния канцлер Себастиан Курц районните ограничения се оказват сполучлив модел. Австрийските провинции Каринтия, Щирия и Горна Австрия са изразили подготвеност да одобряват за интензивно лекуване пациенти от източните провинции Виена, Бургенланд и Долна Австрия.

След всеобщите имунизации за всички над 65 години до края на април ще е допустимо през май да се пристъпи към първо разхлабване на ограниченията, отнасящи се до спортните уреди и културните институции. Но по този въпрос съответни решения могат да се вземат след две седмици. Предстои основаването на комисия, отговаряща за разхлабване на ограниченията.

" Предпоставка за такова решение ще е стабилизиране на ситуацията или още по-добре е в случай че се следи наклонност за намаление броя на новозаразените ", добави Себастиан Курц.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР