Броят на починалите от Ковид-19 в Обединеното кралство е надхвърлил

...
Броят на починалите от Ковид-19 в Обединеното кралство е надхвърлил
Коментари Харесай

Броят на починалите от COVID-19 в Обединеното кралство е надхвърлил още в началото на май 38 000

Броят на умрелите от Ковид-19 в Обединеното кралство е надхвърлил още при започване на май 38 000 и е надалеч най-големият в Европа. Това демонстрират оповестени през днешния ден публични данни, които включват и хипотетични случаи на гибел в резултат на заболяването, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Националната статистическа работа разгласи, че към 1 май е записала 34 978 смъртни случая, свързани с Ковид-19. Като се прибавят оповестени преди този момент данни от Шотландия и Северна Ирландия, броят на жертвите към 3 май е 38 289 съгласно калкулации на Ройтерс.

Въпреки че другите способи на преброяване вършат сравненията с други страни сложни, броят на доказаните смъртни случаи в Обединеното кралство е измежду най-големите в света.

Властите не обичат да се вършат съпоставения въз основа на общия брой смъртни случаи и споделят, че е по-добре да се счита с какъв брой повече са смъртните случаи, настъпили по всевъзможни аргументи, в съпоставяне със междинния брой смъртни случаи за съответен интервал от годината.

Статистическата работа е отчела 17 953 смъртни случая по всевъзможни аргументи през седмицата, завършила на 1 май. Макар и това да е намаляване за втора поредна седмица, смъртните случаи са с 8012 повече от междинното за това време на годината. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР