Броят на починалите от коронавируса в континентален Китай надхвърли 3000,

...
Броят на починалите от коронавируса в континентален Китай надхвърли 3000,
Коментари Харесай

Починалите от коронавируса в Китай вече са над 3000, 2223 нови случая в света

Броят на умрелите от ковид в континентален Китай надвиши 3000, откакто управляващите през днешния ден оповестиха за нови 31 смъртни случая, предадоха Франс прес и ТАСС.

Най-малко 3012 станаха жертвите на ковид в Китай /без да се броят Хонконг и Макао/ от експлоадирането на епидемията през декември в град Ухан, столица на централната провинция Хубей. Повечето от смъртните случаи /2305/ са регистрирани в Ухан, показва Българска телеграфна агенция.

През последното денонощие в Китай са доказани 139 нови случая на заразяване, което е малко повече от предния ден /119/, с което общият им брой доближи 80 409, прецизираха здравните управляващи. Само пет нови случая са регистрирани отвън Хубей.

Над 52 хиляди души са оздравели и са изписани от лечебните заведения.В Пекин броят на инфектираните доближи 418, от тях 297 са оздравели, а осем са умряли.

Според последните публични данни под наблюдаване в страната се намират над 32, 8 хиляди поданици, които са контактували със инфектирани.

Броят на инфектираните с новия ковид в света нарасна с 2223 за едно денонощие

Световната здравна организация е записала за едно денонощие 2223 нови случая на заразяване с новия ковид в света, заяви ТАСС, като се базира на оповестен през вчерашния ден информативен бюлетин на СЗО. В Китай са доказани 120 случая, а отвън рамките му - 2103.

В света до момента са доказани общо 93 090 случая на ковид, от които 80 422 в Китай и 12 668 в други страни.

От болестта, предизвикано от новия ковид, са умряли 2984 души в Китай /38 за едно денонощие/ и 214 - по целия свят /48 за едно денонощие/, прецизира СЗО.

Починалите в Съединени американски щати към този момент са 11

Броят на умрелите от новия ковид в Съединени американски щати доближи 11,след като един пациент умря в щата Вашингтон, а различен - в щата Калифорния, оповестиха международните организации.

Смъртният случай в Калифорния е първият отвън рамките на щата Вашингтон, където коронавирусът лиши живота на 10 души

. Починалият в Калифорния бил възрастен локален гражданин, които имал и други здравословни проблеми, оповестиха щатските здравни управляващи. Предполага се, че той се е заразил на круизен транспортен съд при пътешестване от Сан Франциско до Мексико сред 11 и 21 февруари, съобщи Ройтерс.

Здравните управляващи на щата Вашингтон оповестиха, че в региона на Сиатъл броят на инфектираните е повишен за едно денонощие от 27 на 39. В щата Ню Йорк се оповестява за 10 инфектирани.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР