Броят на починалите от коронавирус в САЩ достигнаха 65 000

...
Броят на починалите от коронавирус в САЩ достигнаха 65 000
Коментари Харесай

Пандемията в САЩ: Починалите се увеличават, а хората протестират по улиците СНИМКИ

Броят на умрелите от ковид в Съединени американски щати доближиха 65 000 души, Белият дом забрани на доктор Антъни Фаучи да приказва, а хората излязоха на митинги. Това е картината в Америка, която се развива през последните два дни.

Снимка: АП/БТА

Според Белия дом, изявление на Фаучи пред Конгреса, който е шеф на Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания, би било контрапродуктивно.

„ Ние сме ангажирани да работим с Конгреса и ще предложим Фаучи да даде показания в подобаващ миг “, сподели зам-говорителят на Белия дом Джуд Дир.

Снимка: АП/БТА

Междувременно данните демонстрираха, че в Америка са починали 65 000 души. Мерките пък единствено спирали бизнеса. Това принуди поданици от цялата страна да излязат на митинги против рестриктивните мерки.

Шофьори на камиони и притежатели на дребни спедиторски компании се събраха пред Капитолия, с цел да изразят недоволството си. Шествия имаше и в Ню Йорк, където даже метрото беше спряно в дребните часове на нощта.

В Тексас, където ограниченията към този момент бяха отхлабени, по-рано също имаше митинги. Щатът обаче стартира последователно да отпуска рестриктивните мерки. Там към този момент хората могат да се хранят в заведенията, да посещават комерсиалните центрове и даже да вървят на кино, стига да съблюдават разпоредбите за обществена отдалеченост.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР