Броят на починалите от коронавирус в Белгия достигна 11 038,

...
Броят на починалите от коронавирус в Белгия достигна 11 038,
Коментари Харесай

Броят на починалите от COVID-19 в Белгия надхвърли 11 хиляди

Броят на умрелите от ковид в Белгия доближи 11 038, сочат най-новите данни на здравните управляващи, представени от локални медии.
Отбелязва се, че сега в болница са настанени 5554 души и това е покрай най-високия брой от 5715, открит на 7 април. Белгия през вчерашния ден зае първото място в Европейски Съюз по дял на заболелите по отношение на броя на популацията.
Делът на инфектираните по отношение на броя на изследваните към този момент доближава 22.5%. От началото на епидемията в страната са били доказани 347 289 инфектирани. По последни данни дневно в страната от новата болест издъхват приблизително по към 60 души.
В петък следва Държавният съвет, който има пълномощията на парламентарен съд, да се събере на изключително присъствено съвещание, с цел да прегледа тъжба за противоконституционносттта на прелюдия вечерен час в Брюксел и Валония. Уточнява се, че към този момент не е известно по кое време институцията ще постанови решение. Също в петък държавното управление се чака да разгласи спомагателни ограничения за битка с епидемията, като не се изключва възобновяване на общата карантина, въведена в началото през март.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР