Броят на починалите от коронавирус у нас ще расте. Това

...
Броят на починалите от коронавирус у нас ще расте. Това
Коментари Харесай

Витанов плаши: Починалите от коронавирус ще стават повече

Броят на умрелите от ковид у нас ще пораства. Това предвижда в своя обява във Facebook Николай Витанов , станал известен като математикът на щаба /НОЩ/.

„ Ако ограниченията сработят дори ще стартира да се усъвършенства ситуацията “. Така Витанов разяснява и новите противоепидемични ограничения, които бяха оповестени по-рано денем от здравните управляващи.

„ Както знаете от през днешния ден има ограничения, които ще работят от понеделник. Е що по този начин, като броя на инфектираните е 1700 и нещо. Я да се позаям малко и аз. Имаше един, дето ви писа, че тая численост е занижена, само че истината избива в претъпкване на лечебни заведения и доста смъртни случаи. Кой беше тоя човек, злобари мои. Кажете на глас името, и след това плачете, ревете и вийте “, написа още Витанов.

Математикът регистрира, че доста от инфектираните, даже и със признаци, не се записват като инфектирани. „ Не им се стои карантинирани и така нататък, фактори доста, няма да ги разисквам тук. Така броя на новите случаи не демонстрира действителната обстановка на нещата “. И обобщава: „ Ганьо може да опитва да излъже знака брой нови регистрирани случаи дневно, само че не може да излъже знаците, свързани с хоспитализациите и смъртността, изключително последния. Затова са тези ограничения. В министерството на опазването на здравето са наясно, че обстановката е много сериозна “.

Базовото репродуктивно число за втори септември е 1.308, написа още Витанов. Това е въз основата на записаните случаи. По думите му обсегът на болестта се усилва с бързи темпове. „ Това не е опасност, а справедлива информация “.

И добавя: „ Активните случаи прелетяха около 30 000 и ще полетят със свръхзвукова скорост към 35 000. Както и чакахме. Но това не е добре “.

Според Витанов броят на хоспитализациите и на случаите за интензивно поделение ще пораства с бързи темпове. „ Причината е, че има много нерегистрирани случаи и някои от тези хора до последно не имат вяра, че вирусът може да докара до съществени провали “, счита още той.

Броят на умрелите пораства. „ Но като сте прочели това нагоре, не се учудвате. Очакват се по 50-на ден, че и повече през идващите дни “, написа още Витанов.

И заключва: „ Добре, към този момент има ограничения, само че с цел да захапят вируса, би трябвало да се съблюдават и да минат 10-на дни. Тъй, че умерено, не се паникьосвайте, живейте си обикновено, просто спазвайте ограниченията, пазете децата и внимавайте тук-там, където има доста хора “. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР