Броят на пациентите с коронавирус, лекувани в болници в Китай,

...
Броят на пациентите с коронавирус, лекувани в болници в Китай,
Коментари Харесай

ТРЕВОГА: Скок на ковид болните в Китай

Броят на пациентите с ковид, лекувани в лечебни заведения в Китай, се е удвоил за една седмица. Според данни, оповестени от Държавния комитет по хигиена и опазване на здравето на Китайската национална република, към събота те са над 10,5 хиляди души - за първи път от средата на март 2020 година

Според организацията китайските управляващи са записали 1761 нови случая на коронавирусна зараза през миналия ден - с съвсем 30% повече спрямо предния ден. Както се показва в необятно публикувано изказване, единствено 237 от новооткритите инфектирани са пристигнали от чужбина. Треска, кашлица и неразположение са открити при 588 души, останалите 1173 са асимптоматични носители.

Според оповестена статистика през последните седем дни броят на инфектираните с covid със признаци в локалните лечебни заведения се е нараснал приблизително с 6,7% дневно и възлиза на 5461 души (10 537, в това число асимптоматични пациенти, които също са настанени). под наблюдението на лекари). Само шестима от тях са в тежко положение. Приблизително 62% от лекуваните са се заразили в страната, останалите 38% са от чужбина.

Официално 113,5 хиляди души са били заболели от самото начало в континенталната част на Китай, без да се броят асимптоматичните носители. В Китай няма смъртни случаи от covid от 25 януари предходната година, като 4636 души са умряли в страната от началото на пандемията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР