Броят на пациентите с коронавирус, чието лечение продължава, е намалял

...
Броят на пациентите с коронавирус, чието лечение продължава, е намалял
Коментари Харесай

За първи път броят на активните случаи на коронавируса в Русия е намалял

Броят на пациентите с ковид, чието лекуване продължава, е намалял в Русия и по-специално в Москва за пръв път от експлоадирането на новата болест в страната, сочат данните на федералния действен щаб, представени от ТАСС.

Активните случаи в Русия са намалели от 220 974 на 220 341. В Москва спадът е по-съществен: през вчерашния ден тези заболели са били 116 460, а през днешния ден са 113 644.

Смъртните случаи поради ковид в Русия през изтеклото денонощие са 135 - оптималният брой за 24 часа, регистриран до момента. Починалите в страната са общо 2972.

Ситуацията с ковид в Русия се е нормализирала, съобщи пред ТАСС представителката на СЗО във федерацията Мелита Вуйнович. " Изглежда, че страната е във фаза на стабилизация ", сподели тя.

Инфекцията към този момент се популяризира с по-бавно движение, само че би трябвало да се работи за по-нататъшно понижаване на новите случаи, акцентира тя. " Това е доста внимателен миг, изискващ да се съблюдава и отсега нататък физическа отдалеченост, даже да бъдат вдигнати някои ограничавания, изискващ прецизна хигиена на ръцете, разкриване на случаите, тестване, лекуване и изолираност ", означи Вуйнович.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР