Броят на пациентите, приети в болница в Египет заради усложнения

...
Броят на пациентите, приети в болница в Египет заради усложнения
Коментари Харесай

С над 40 процента намаляват приетите в болница с COVID-19 в Египет

Броят на пациентите, признати в болница в Египет поради затруднения от КОВИД-19, е намалял с 40,4 % в интервала от 11 до 25 февруари спрямо предходните две седмици, заяви през вчерашния ден в. " Ал Ахрам ". По-малко са и хората под домашна карантина, осведоми и.д. министър на опазването на здравето Халед Абдел Гафар. Вълната на разпространяване на ковид в северноафриканската страна се забавя  след пика през януари, при който беше доближат най-високият брой новозаразени от началото на пандемията. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30883
Над 30 милиона души от 103-милионното население са изцяло имунизирани, а близо 40 милиона са получили първа игла, сочи последната статистика на здравните управляващи. Повече от един милион индивида към този момент са с сложена подсилваща доза. 

Египет разгласи началото на изпитванията на втората си ваксина против КОВИД-19 " Едживакс " (Egyvax), заяви телевизия " Ел Балад ". В създаването на препарата взе участие една от най-големите фармацевтични компании в Египет - " ЕВА фарма " (EVA Pharma). 

Клиничните изпитвания на първата египетска ваксина против коронавирус " КОВИ-ВАКС " (COVI-VAX) започнаха през ноември 2021 година. В началото на февруари т.г. ръководителят на изпитванията Осама Азми разгласи, че имунизацията демонстрира обещаващи резултати. 

Египет е и измежду шестте африкански страни, които ще получат технологията за производството на иРНК ваксини. Проектът за трансфер на технологии на Световната здравна организация (СЗО) има за цел да подкрепи страните с ниски и междинни приходи в производството на лични ваксини, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР