Броят на паралелките в Бургас няма да бъде редуциран. Запазва

...
Броят на паралелките в Бургас няма да бъде редуциран. Запазва
Коментари Харесай

Няма да намаляват броя на паралелките в Бургас

Броят на паралелките в Бургас няма да бъде сведен. Запазва се и броят на учениците по норматив във всяка паралелка - 26. Нещо повече, ще бъдат разкрити нови 4 паралелки - 2 по " Програмно обезпечаване " и 2 по " Приложно програмиране " в новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в ж.к. " Меден рудник ", която ще отвори порти при започване на септември.
След диалози на кмета Димитър Николов с министъра на образованието Красимир Вълчев, броят на паралелките в Бургас е признат по този начин, както е подаден от шефовете на образователните заведения.
Това излиза наяве от одобрения от Министерството на образованието и науката държавен план-прием в 8-ми клас в профилираните и професионалните гимназии, междинните и обединените учебни заведения в Бургас за образователната 2018/2019 година.
В община Бургас паралелките в гимназиите и междинните учебни заведения са общо 96 за образователната 2018/2019 година, а местата в тях са 2527. Броят на завършващите тази година 7-ми клас възпитаници в област Бургас е 3687.
През последните няколко години Община Бургас е единствената в страната, която освен не закрива паралелки, само че модернизира съществуващите бази и даже открива нови учебни заведения. Пример в това отношение са учебно заведение " Ал. Г. Коджакафалията " и новото учебно заведение по програмиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР