Броят на пъбовете в Англия и Уелс продължава да намалява,

...
Броят на пъбовете в Англия и Уелс продължава да намалява,
Коментари Харесай

Кръчми стават офиси: Защо затвориха 7 хил. пъба в Англия

Броят на пъбовете в Англия и Уелс продължава да понижава, достигайки най-малкия си брой през тази година, откогато се води сходна статистика, сочи ново изследване.

Пъбовете са наброявали 39 970 през юни, или с над 7 000 по-малко, спрямо 2012 година, съгласно данни на консултантската компания Altus Group.

След като имаше усложнения по време на пандемията от COVID-19, промишлеността в този момент се сблъсква с възходящи цени и по-високи енергийни разноски.

Според държавното управление, налозите са понижени, само че доста групи от промишлеността не престават да го упрекват, че не е направило задоволително, с цел да резервира заведенията.

През последното десетилетие хиляди кръчми затвориха, тъй като младежите пият по-малко, супермаркетите продават по-евтин алкохол и промишлеността се оплаква, че е обложена с прекомерно високи налози, демонстрират данните.

Според Altus 400 кръчми в Англия Уелс са затворили предходната година, а към 200 затвориха през първата половина на 2022 година, защото инфлацията стартира да изяжда облагите им.

Въпреки че кръчмите се оказаха удивително издръжливи по време на пандемията, в този момент те са изправени пред нови насрещни опасности, борейки се с разноските за правене на бизнес по време на рецесия посредством внезапно възходящи разноски за сила, инфлационен напън и повишение на налозите ", сподели Робърт Хейтън, началник на Altus в Англия.

Според изследването в Уест Мидландс е регистриран най-големият брой затварени пъбове през първите шест месеца на 2022 година - 28 заведения.

Следват го Лондон и Източна Англия, които са изгубили по 24 пъба за същия интервал.

Според изследване на Британския институт по ханджийство и гостолюбие във Англия, единствено 37% от хотелиерския бизнес сега е на облага.

„ Ние намалихме налозите за стотици хиляди компании, като увеличихме надбавката за претовареност, като в същото време намалихме налозите за гориво “, сподели представител на държавното управление.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР