Броят на откритите случаи на маймунска шарка в Италия достигна

...
Броят на откритите случаи на маймунска шарка в Италия достигна
Коментари Харесай

Бум на новия вирус в Италия

Броят на откритите случаи на маймунска шарка в Италия доближи 407, заяви ръководителят на отдела за предварителна защита на болесттите към Министерство на здравеопазването Джани Реца на фона на изказване на СЗО.

„ Министерството на здравеопазването към този момент е подготвило, взаимно с районите и самостоятелните провинции, процедури за докладване на обособени случаи. В Италия до момента са регистрирани 407 случая с наклонност към стабилизиране. Ситуацията е под непрекъснат мониторинг, само че не е притеснителна ", сподели Реза.

В средата на юни експертът съобщи, че признаците на инфекцията се появяват в границите на 2 до 3 седмици, до момента в който географски огнищата на болестта са лимитирани.

На 23 юли ръководителят на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус разгласи епидемията от маймунска шарка за изключителна обстановка за публичното здраве от интернационално значение, само че означи, че епидемията съставлява сдържан риск за всички райони на света като се изключи Европа, където рискът е висок.

Маймунската шарка е рядка вирусна зараза, която се предава и сред хората. Обикновено това е леко положение и множеството хора се възвръщат в границите на няколко седмици, само че при някои може да зародят затруднения. Първоначалните признаци включват висока температура, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, подути лимфни възли, настинка и безсилие. Може да се развие обрив, който постоянно стартира от лицето и по-късно се популяризира в други елементи на тялото. Повечето инфекции с това заболяване се откриват в Европа, основно измежду мъже, които са имали секс с представители на същия пол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР