Броят на новите случаи на заразяване с коронавируса в Германия

...
Броят на новите случаи на заразяване с коронавируса в Германия
Коментари Харесай

Въпреки намалелия темп на заразата в Германия, е рано за разхлабване на мерките

Броят на новите случаи на заразяване с ковид в Германия е насърчителен, само че към момента е прекомерно огромен, съобщи министърът на опазването на здравето Йенс Шпан и охлади упованията, че противоепидемичните ограничения може да бъдат анулирани, съобщи Ройтерс.

" Това е като с антибиотика: в случай че го спрете прекомерно рано, в случай че го спрете прекомерно скоро, може да се развие устойчивост ", сподели той. " Не бихме желали да ни обвинят, че сме разхлабили ограниченията прекомерно рано. "

По данни на института за заразни заболявания " Роберт Кох " в страната, която е под карантина от началото на ноември, са регистрирани 859 умряли от ковид за миналото денонощие, с което смъртните случаи от началото на пандемията стават 50 642. Новите случаи са 17 862 и по този начин доказаните случаи на заразяване нарастват на 2 106 262, показва Франс прес.

Заболеваемостта на седмична база падна на 115 случая на 100 000 души, най-ниското ниво от 1 ноември.

Благодарение на спазването на противоепидемичните ограничения не се стигна до внезапно нарастване на пациентите в интензивните отделения поради коледните и новогодишните празници, сподели Гернот Маркс, ръководител на немската асоциация по интензивна медицина ДИФИ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР