Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Израел

...
Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Израел
Коментари Харесай

След бустерната ваксинация Израел отчита спад на новозаразените от Covid

Броят на новите случаи на заразяване с ковид в Израел се намали доста към два месеца откакто стартира слагането на трета бустерна ваксинна доза, съобщи ДПА.

За последното денонощие министерството на опазването на здравето регистрира 2653 нови случая. Между края на август и началото на септември Израел отчиташе по над 11 000 нови инфекции дневно, най-високото ниво от началото на пандемията. Тогава обаче се правеха и повече проби.

По данни на здравното министерство към 61 % от 9,4-милионното население на Израел е имунизирано два пъти, а към 37 % - три пъти. Необходимо изискване за третата доза е втората да е била сложена преди най-малко пет месеца.

В края на юли Израел стана първата страна в света, почнала да слага трета ваксинна доза.

Според министерството понастоящем има 564 тежко заболели от Covid-19 пациенти. През септември на моменти броя надхвърляше 700. В голямата си част тежко болните са неимунизирани, изясни министерството.

Вчера на съвещание на държавната комисия за битка с ковид министър-председателят Нафтали Бенет сподели: " Новините са положителни. Започнахме да блокираме делта разновидността, само че би било доста рисково тъкмо в този момент да смъкваме гарда ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР