Броят на новите молби за убежище в Германия е намалял

...
Броят на новите молби за убежище в Германия е намалял
Коментари Харесай

Германия отчита спад на молбите за убежище

Броят на новите молби за леговище в Германия е намалял доста през първото тримесечие на 2024 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година, сочат нови данни, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Между януари и март са подадени 65 419 първични молби за леговище, което съставлява спад от 19,2 % в съпоставяне със същия интервал на предходната година, разкри Федералната работа за миграцията и бежанците.

" Това демонстрира, че дейностите ни дават резултати. Продължаваме да пазиме доста хора от война и гнет и в това време дейно ограничаваме броя на тези, които не се нуждаят от нашата отбрана ", съобщи немската министърка на вътрешните работи Нанси Фезер.

Досега краткотрайните инспекции по границата, въведени през октомври, са предотвратили 17 600 противозаконни влизания в страната, посочи Фезер и добави, че през същия интервал полицията е задържала над 700 трафиканти на хора.

" Ще продължим граничните инспекции толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да ограничим трайно и дейно противозаконната миграция ", съобщи тя.

Тенденцията за понижаване на броя на търсещите леговище се видя още от началото на годината. През март управляващите записаха съвсем 10 000 първични молби по-малко, в сравнение с през януари, отбелязва ДПА.

По данни на Федералната работа за миграцията и бежанците най-вече молби за леговище през първото тримесечие на 2024 година са подадени от сирийски жители – съвсем 20 000, следвани от жители на Афганистан (10 198) и турски жители (10 119).

През този интервал управляващите са взели решение по 80 651 първични и следващи молби, като по-малко от половината от претендентите, или 46,1 % са получили статут за протекция, отбелязва ДПА.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР