Броят на нелегалните пресичания на границата през четирите основни мигрантски

...
Броят на нелегалните пресичания на границата през четирите основни мигрантски
Коментари Харесай

С над 40% е спаднал мигрантският поток към Европа, твърди Фронтекс

Броят на незаконните пресичания на границата през четирите съществени мигрантски маршрута към Европейския съюз е понижен с 43 % през първите седем месеца на годината. Това се показва в публикувано в Брюксел изказване на европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс, представено от ДПА.

Общият брой на засечените пресичания на границата през седемте месеца е към 73 500, като през юли броят им е с 18 % по-нисък спрямо предходната година.

Миналия месец западносредиземноморския маршрут са употребявали над половината от всички незаконни мигранти, пристигнали в Евросъюза. Броят на мигрантите, достигнали Испания, се е нараснал четирикратно спрямо предходната година до близо 8800, осведоми още БНР.

За сметка на това внезапно е понижен броят на мигрантите, употребявали централносредиземноморския маршрут, по който миграцията е спаднала с 83 % спрямо юли 2017 година Мигрантските потоци през източното средиземноморие са нарастнали със 75 % през седемте месеца до 29 500 души.

Основният миграционен маршрут в Западните Балкани от Сърбия до Унгария и Хърватия продължава да се употребява от дребен брой незаконни мигранти, се отбелязва в известието на Фронтекс. Все по-голям миграционен напън обаче, се вижда по един паралелен маршрут през Албания, Черна гора и Босна и Херцеговина, както и от Сърбия към Босна и Херцеговина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР