Броят на населението е пряко свързан с парите, които всяка

...
Броят на населението е пряко свързан с парите, които всяка
Коментари Харесай

Владимир Кисьов: Преброяването беше един фал

Броят на популацията е директно обвързван с парите, които всяка страна получава по европейските планове, както и с представителната ѝ квота в евроинституциите.

Така, колкото е по-малко популацията, толкоз по-малко взе участие в разпределението на средства и квоти. Това разгласи в предаването " Говори в този момент " политикът и някогашен прегововарящ за еврочленството на България Владимир Кисьов.

" Това няма да даде отражение единствено на бъдещето финансиране, тъй като за 2020 - 2027 година е към този момент е изчислено, то се базира на остарели данни, по съдбовно ще бъде за идната финансова рамка след 2027 година ", разяснява Кисьов.

Спадът е към 7-8% на популацията, само че спадът при финансирането ще бъде по-малко, тъй като се гледа и Брутния вътрешен артикул на страната, който нараства. Резултатите от последното броене обаче ще се отразят на нашето показване в евроинституциите, в това число в европарламента, комитета по районите и други. Затова и политикът поучава да се отстояват ползите от страна на България в общността.

Според изнесените данни от Национален статистически институт популацията на България се е стопило до 6,5 млн. души.

Според математици обаче, тази цифра е надценена. Според изчисленията на проф. Огнян Кунчев, действително в България живеят към 6,1 млн. души.

Искам да се спра на преброяването, то беше един фал, още веднъж български. Не може да направиш броене, което да завърши декември предходната година и още да няма резултати дефинитивни, разяснява Кисьов. Според него също не е преброено правилно цялото население.

В село Куманите бебе не е проплаквало от десетилетия

Владимир Кисьов разяснява и концепциите за създаване на цех за отпадък в Маришкия басейн, както и потреблението на минералната вода в София за топлофикационни нужки. По думите му и двата плана са неизпълними.

На въпрос дали счита, че България ще получи утвърждение на проекта за възобновяване и развиване, Кисьов сподели - " Дай Боже! ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР