Броят на наркозависимите в Афганистан в момента е 3,5 милиона,

...
Броят на наркозависимите в Афганистан в момента е 3,5 милиона,
Коментари Харесай

Близо 10% са наркозависимите в Афганистан

Броят на наркозависимите в Афганистан сега е 3,5 милиона, или 9% от 39-милионното население на страната.

Това заяви на конференция в столицата Кабул в събота заместник-министърът на опазването на здравето Абдул Бари Омар, назначен от придвижването на талибаните, които ръководят в страната.

" Три и половина милиона души в страната са подвластни. Всеки от тях приема през денонощието количество опиати на стойност към три щатски $ ", сподели Омар, представен от локалния ефирен канал TOLONews.
 Бум на опиумен мак в Афганистан
Бум на опиумен мак в Афганистан

Една от аргументите е потреблението на налична технология

Според Организация на обединените нации, площта обработваемата земя, употребена за нелегално развъждане на опиумен мак през 2020 година, се е нараснала с 37% в съпоставяне с миналата година. Това е третият

В края на 2020 година Афганистан държи 85% от международното произвеждане на опиат, което дава към 6%-11% от Брутният вътрешен продукт на страната. Към този миг Организация на обединените нации прави оценка броя на пълнолетните афганистанци, пристрастени към опиати, на 2,4 милиона.
 Съединени американски щати сменя тактиката за битка с развъждането на мак в Афганистан
Съединени американски щати сменя тактиката за битка с развъждането на мак в Афганистан

По време на срещата на Г8 Ричард Холбрук призна, че досегашните ограничения са били неуспех

По време на ръководството на талибаните през 1996-2001 година производството и контрабандата на опиати бяха главният източник на приходите на тяхното държавно управление. Въпреки основаването на Върховната комисия за надзор на опиатите по това време повече от 96% от целия опиумен мак е отглеждан в Афганистан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР