Броят на направените ваксини срещу в света надхвърли 7 милиарда.

...
Броят на направените ваксини срещу в света надхвърли 7 милиарда.
Коментари Харесай

Над 7 милиарда ваксини срещу коронавирус са поставени в света

Броят на направените ваксини против в света надвиши 7 милиарда. Повече от половината от тях са сложени на популацията в три страни - Китай (2,3 милиарда), Индия (1,1 милиарда) и Съединени американски щати (0,4 милиарда), сочат публични държавни данни, представени от БГНЕС.

Досега хората са получили 7,001 милиарда дози ваксини против COVID-19. Все още не е допустимо да се дефинира какъв брой хора на планетата са получили цялостния курс на имунизация, защото доста страни оповестяват единствено броя на сертифицираните дози ваксини. В същото време процентът на имунизация в света се забавя – предходният милиард имунизации бяха реализирани за 29 дни, а за достигането на новия милиард бяха нужни 37 дни.
 Ваксинацията е понижила 5,5 пъти смъртността от Коронавирус измежду израелците Ваксинацията е понижила 5,5 пъти смъртността от Коронавирус измежду израелците
Масовата имунизация на жителите на Израел е довела до понижаване на броя на смъртните случаи от ковид сред март и юли тази годин...

В ОАЕ и Малта повече от 90% от жителите към този момент са имунизирани. А в страни като Португалия, Куба, Чили, Исландия, Камбоджа, Катар, Испания, Сингапур, Бруней и Южна Корея, повече от 80% от популацията към този момент е имунизирано с най-малко една доза.

Общо в света има повече от 10 утвърдени ваксини против ковид, в това число съветските Sputnik V, Sputnik Light, Epivakkorona и Kovivac, медикаменти от американския тръст Pfizer и немския му сътрудник BioNTech, британско-шведската компания AstraZeneca и Oxford, китайските Sinovac и Sinopharm, индийската ваксина Covaxin, както и продуктите на американските компании Moderna и JohnsonJohnson.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР