Броят на направените съобщения от началото на ваксинационната кампания в

...
Броят на направените съобщения от началото на ваксинационната кампания в
Коментари Харесай

МЗ опроверга Мангъров: В България няма случай на починал след ваксина срещу COVID-19

" Броят на направените известия от началото на имунизационната акция в България до момента за подозирана връзка сред смъртен случай и използване на ваксина против Коронавирус 19, е общо 9, като в нито един от случаите това не е било потвърдено. Само за последните 14 дни 93.12% от умрелите от COVID-19 жители не са били имунизирани ", показват от Министерство на здравеопазването.

Към 17.01.2022 година общият брой на получените в ИАЛ известия за нежелани лекарствени реакции след използване на ваксини против COVID-19 е 3861. Сред тях към 10% са реакциите, които дават отговор на критериите за съвестност. Дали здравната значителност на следената реакция се дефинира като сериозна, се преценя след обширен разбор.

Съгласно настоящите условия сериозна нежелана лекарствена реакция е всеки неподходящ резултат върху здравословното положение на човек, станал причина за непосредствена заплаха за живота; хоспитализация или удължение периода на хоспитализация; обилни или трайни увреждания; инвалидизация; вродени аномалии, други реакции с здравна значителност.

Проследяването на сигурността на имунизациите се базира на обзор на цялата налична и проверима информация и резултатите от нейния разбор. Всички налични данни, както и направената поетапна оценка, се разгласяват регулярно на страницата на разрешителния орган - Европейска организация по медикаментите (ЕМА). На уеб страницата на ЕМА се разгласяват в това число общата численост на направените известия и броя на известията със смъртен излаз, дружно с разяснението, че това е информация за подозирана връзка на здравно събитие, следено след приложимост на ваксина. Фактът, че при обещано лице е настъпило такова здравно събитие или съдбовен излаз след имунизиране, не значи наложително, че това е обвързвано с имунизацията, защото последното предстои на засвидетелствуване и доказване.

Изпълнителната организация по медикаментите подтиква по всевъзможен метод съобщаването на подозирани нежелани реакции. Призив за съобщаване се съдържа във всяка брошура на всеки лекарствен артикул, както и в информацията за медицински експерти, наречена къса характерност на продукта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР