Броят на на заболелите учители и ученици става все по-голям.

...
Броят на на заболелите учители и ученици става все по-голям.
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Броят на на заболелите учители и ученици става все по-голям

" Броят на на заболелите учители и възпитаници става все по-голям. Сумарно в петък имаше отсъстващи към 340 възпитаници от цялото учебно заведение - над 25%, както и 18 учители. В учебно заведение са всички здрави учители и минават от една в друга стая, с цел да извършат отдалеченото си преподаване. Цяла седмица нито един от класовете няма да има химия ", разгласи шефът на столичното 119-то учебно заведение Диян Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

" Ноември правихме два пъти тествания - в понеделник и четвъртък, което беше доста свястно и даваше изясненост за напълно здравите класове. От декември вършим един път седмично. Ако в идващите дни някое от децата прояви признаци - целият клас е карантиниран, което обезсмисля цялото тестване. Дано от февруари има проби за два пъти тествания седмично ", сподели още той.

Дори да им се желае да завършат присъствено периода, няма по какъв начин това да се случи, посочи ръководителят на Съюза на работодателите в националната култура. Стаматов се надявам по време на идните 9 неучебни дни учениците и учителите в действителност да се дистанцират. Той акцентира, че отдалеченото образование не е почивка.

" Омикрон " демонстрира, че доста хора се разболяват. Дано през ваканцията всички да си останат в домовете и да се върнем присъствено ", уточни Стаматов.

Еуфорията от заместването при учителите е тотално изгубена, а умората е извънредно огромна. Те са достигнали прага на опциите и отдалеченото преподаване още повече усложнява обстановката, стана ясно от думите му.

" Всеки един от сътрудниците има " зелен документ ", с цел да може да преподава. Ваксинацията нараства, само че е надалеч от оптимално мечтаната, която се прокламира от държавното управление. Едва ли скоро ще достигнем 60-70% ", сподели още Стаматов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР