Броят на момиченцата, родени благодарение на донорската инвитро програма на

...
Броят на момиченцата, родени благодарение на донорската инвитро програма на
Коментари Харесай

Още едно момиченце се роди чрез донорската инвитро програма на Столична община

Броят на момиченцата, родени с помощта на донорската инвитро стратегия на Столична община, през днешния ден се усили с още едно бебе. Това написа във "Фейсбук " зам.-кметът по финанси и опазване на здравето на София Дончо Барбалов.

Общо 18 са към този момент децата, резултат на тази стратегия, от които 6 девойки и 12 момчета.

17 станаха бебетата на Столична община

Още няколко фамилии от София, които са се нуждаели от инвитро процедури с донорски яйцеклетки, са в очакване да станат родители през идващите седмици, оповестиха от фондация "Майки за донорство ". Една от двойките се бори за щастието да имат свое дете към този момент 15 години.

От 2015 година насам всяка година Следствен отдел към окръжна прокуратура подкрепя дами с репродуктивни проблеми по програмата, която бе основана взаимно с организациите "Майки за донорство " и "Искам бебе ". В бюджета на София всяка година се плануват по 70 000 лева за тази цел.

Първото дете на донорската инвитро стратегия - Самуил навърши 3 години предходната есен и се радва на прелестно детство.

Специалната комисия от лекари и специалисти, която преглежда документите на претендентите за донорската стратегия, ще се събере до началото на юни, посочи доктор Моника Чеуз, шеф на дирекция "Здравеопазване " на Столична община.

Повече детайлности за програмата и метод на кандидатстване по нея може да намерите на страницата на Столична община - https://www.sofia.bg/programms-invitro

Десетки хиляди са дамите в България, които се нуждаят от инвитро с донорски яйцеклетки, с цел да станат майки. Затова фондациите "Майки за донорство " и "Искам бебе ", взаимно със Столична община създадоха този план за финансиране на част от нужните процедури.

Още едно момиченце се роди посредством донорската инвитро стратегия на Столична община Броят на момиченцата, родени...
Публикувахте от Dontcho Barbalov в Понеделник, 4 май 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР