Броят на молбите за убежище, подадени през октомври в Белгия,

...
Броят на молбите за убежище, подадени през октомври в Белгия,
Коментари Харесай

Подадените в Белгия молби за убежище отново са на нивото от 2015 г.

Броят на молбите за леговище, подадени през октомври в Белгия, се е върнал до нивото от 2015 година, оповестяват локални медии.

В последните месеци се следи непрекъснато нарастване в броя на заявките за приемане на интернационална протекция. Основно молби внасят жители на Афганистан, Сирия и Салвадор, се прецизира в известията.

Преди четири години, когато рецесията с мигрантите бе най-тежка, на месец Белгия приемаше по към 5000 молби за леговище. За последния месец се следи нарастване от 10 % на броя на импортираните претенции.

Медиите оповестяват също, че белгийската прокуратура е почнала следствие за закононарушение по расови подбуди за причиняването на пожар в предстоящ център за мигранти край границата с Германия и Холандия. Посочва се, че до момента в който постройката е горяла, зяпачи са ръкопляскали.

Постройката се предвиждаше да приема стотина мигранти, до момента в който чакат решение по молбите им за протекция. Местните управляващи са настояли за засилено полицейско наличие към различен сходен център далеко от изгорялата преди дни постройка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР