Броят на мигрантите, пристигащи в Гърция, се е увеличил през

...
Броят на мигрантите, пристигащи в Гърция, се е увеличил през
Коментари Харесай

Мигрантската вълна към Гърция се е усилила през август

Броят на мигрантите , идващи в Гърция , се е нараснал през месец август , оповестиха от организацията на Организация на обединените нации за бежанците, предупреждавайки, че това води до влошени условия за живот в бежанските лагери на гръцките острови.

„ Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците е разтревожена от влошаващата се обстановка в гръцките източноегейски острови. Броят на новопристигнали, който се усили през август, оказва напън върху пренаселените приемни центрове и затруднява напъните за възстановяване на условията за живот в тях “, заявиха от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците. 

Островите Лесбос , Хиос , Самос и Лерос одобриха най-вече мигранти по време на бежанската вълна на хора от Близкия изток , Африка и Азия.

През месец август през Егейско море са пристигнали 3600 души, като месец по-рано – през юли, те са били 2200 души. В момента в Гърция обитават 60 000 мигранти, най-много от Сирия и Афганистан.

Според Организация на обединените нации с по-бързия ритъм на идване спрямо обработването от гръцките управляващи на молбите за леговище, се основават предпоставки за принуждение, полови похищения и други  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР