Броят на мигрантите по новия балкански маршрут през Албания е

...
Броят на мигрантите по новия балкански маршрут през Албания е
Коментари Харесай

Расте броят на мигрантите по новия балкански маршрут през Албания

Броят на мигрантите по новия балкански маршрут през Албания е скочил внезапно тази година, съобщи Ройтерс.

Напливът на мигранти, запътили се към Хърватия, която членува в Европейски Съюз, и към Черна гора през Албания, си остава непретенциозен в съпоставяне със стотиците хиляди, които прекосяваха по балканския маршрут през Македония, Сърбия и Унгария в разгара на мигрантската рецесия през 2015 година, преди тези страни да затворят границите си за мигранти.

Темповете на повишаване обаче се форсират. През първите пет месеца на годината албанските управляващи са заловили 2311 незаконни мигранти, до момента в който през същия интервал предходната година броят им е бил 162, а през цялата 2017 година – към 1300.

Затоплянето на времето окуражава мигрантите да изоставен пренаселените лагери в Гърция и да се насочат към Албания на път за Западна Европа.

Албания, на която не ѝ доближават средства за справяне с мигрантите, изиска предишния месец помощ от Австрия, където дясното държавно управление подхваща енергични марки против незаконната миграция.

Представители на службите за сигурност и полицията от района се срещнаха тази седмица в Босна и Херцеговина, с цел да обсъдят ограничения против повишения трафик на незаконни мигранти по новите направления.

В Босна и Херцеговина тази година са влезнали над 5500 бежанци и мигранти.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР