Броят на международните туристи се е увеличил с 4 процента

...
Броят на международните туристи се е увеличил с 4 процента
Коментари Харесай

Международните туристи до юни са се увеличили най-много в Близкия Изток

Броят на интернационалните туристи се е нараснал с 4 % в международен мащаб през първата половина на 2019 година, като главен принос имат Близкият изток и Азиатско-тихоокеанският район. Това заяви през днешния ден Световната организация по туризъм (СОТ), представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

След напредък от 7 % и 6 % надлежно за 2017 и 2018 година нарастването на броя на туристите " е напът да обърне историческите трендове и подхожда на прогнозата за напредък от 3 до 4 % " за 2019 година, акцентира СОТ в официално съобщение.

Данните на интернационалната организация с централа в Мадрид сочат 671 милиона туристи за първото полугодие, което е с 30 милиона повече по отношение на същия интервал на 2018 година.

СОТ изяснява този постоянен напредък със " здрава стопанска система, по-достъпни пътувания по въздух, по-добра въздушна съгласуваност и по-голямо улеснение на (издаването на - бел. ред.) на визи ". Организацията обаче предизвестява за въздействието, което оказват върху доверието, " по-слабите стопански индикатори, продължителната неустановеност към Брекзит, комерсиалното и софтуерното напрежение, както и геополитическите провокации ".

Първото шестмесечие е било изключително позитивно за Близкия изток (+8 процента) и Азиатско-тихоокеанския район (+6 процента). Европа е с нарастване от 4 % с помощта на американските, китайските, японските туристи и идващите от Залива.

Африка (+3 процента) и Америките (+2 процента) регистрират по-умерен напредък, като вторият район е изключително обиден от спад с 5 % на южноамериканския пазар поради компликациите на Аржентина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР