Броят на леглата за лечение на пациенти с COVID ще

...
Броят на леглата за лечение на пациенти с COVID ще
Коментари Харесай

София влезе в Етап 2 на противоепидемичния план, увеличават с 10% COVID леглата

Броят на леглата за лекуване на пациенти с Коронавирус ще бъде повишен с към 10% през тази седмица. Това е една от ограниченията, които обсъдихме по време на общинския щаб през днешния ден дружно с шефа на столичната РЗИ доктор Пенчев. Това споделя столичният кмет Йорданка Фандъкова в обява в профила си във Facebook.

По думите ѝ според новия противоепидемичен проект София се намира на Етап 2, като в него се регистрира както процентът на заетите интензивни кревати, по този начин и броят болни, регистрираният растеж и записаната заболеваемост в проведени колективи.

От разкритите досега 1878 кревати са заети 63% от местата за неусложнени пациенти и 71% от леглата за хора, които са на интензивно лекуване. Увеличението на леглата ще стане на база опциите на лечебни заведения за обезпечаване на медицински личен състав, осведоми още Фандъкова, като прецизира, че шефовете на всички общински лечебни заведения са заявили подготвеност да усилят броя на леглата за COVID-пациенти.

От предходната седмица продължава растеж на Коронавирус заболеваемостта в София с към 30% на седмична база, като заболеваемостта на 100 хиляди души е 1756, отбелязва още тя.

По думите ѝ учебните заведения и детските градини в София остават отворени, като единствено обособени учебни заведения и детски заведения са затворени поради по-голям растеж на болни и карантинирани възпитаници и личен състав.

Кметицата осведоми още, че с решение на щаба се ускорява работата на контролните екипи от общински чиновници и полицията за носене на маски в градския превоз.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР