Броят на кучетата и котките, които са бездомни и които

...
Броят на кучетата и котките, които са бездомни и които
Коментари Харесай

Влияе ли студът на домашния ви любимец?

Броят на кучетата и котките, които са бездомни и които оцеляват сполучливо и безпроблемно на открито и в най-тежката зима, е голям. За разлика от тях обаче домашните ви любимци не са приспособени към студа. Свикнали да живеят в дома, те губят способността си да се оправят на открито в мразовити дни. Студът въздейства на домашния ви любим отрицателно и е добре да се погрижите за него съгласно типа и породата му.

Как въздейства студът на котката?
 Какъв човек си съгласно своя домакински любим? Какъв човек си съгласно своя домакински любим?
Оказа се, че кучето има доста общо с неговия собственик и не става въпрос единствено за тяхната връзка. Каква е истината за вас от това, какъв...

Писаните са топлолюбиви, обожават да мъркат до печката или излегнали се на слънце, проникващо през прозорците на дома ви. В мразовитите зимни дни се грижете да имат вода, която е със стайна температура, а не ледена, открехвайте завесите и щорите, когато е слънчево, с цел да се стоплят под лъчите, прникващи през стъклата на дома ви, осигурете им топло и меко зимно легълце, в случай че не желаете да спят при вас под завивките ви.

Късокосместите котки естествено са по-чувствителни към студа от тези с повече космена завивка. Котката обаче по предписание е своенравна и свободолюбива и мъчно ще я научите да носи дрешка. Това прави обезпечаването на приятна температура в помещението, в което прекарва най-вече време, значима задача.

Оставяйте ѝ и завивки, одеяло, мека играчка – тя има потребност от топлота и място, на което да се мушне и гушне в студените дни. Ако се окаже в снега – тераса, двор или ненадейно излизане, приберете я неотложно и я изсушете, обръщайки изключително внимание на лапите ѝ – проверете ги за измръзване.

Как въздейства студът на кучетата?

Влиянието на мразовитото време върху най-хубавия другар на индивида – кучето, зависи от породата му. Дългокосместите породи, които са пригодени за живот на двора и при зимни температури, нямат никакъв проблем през зимата.
 Как да поддържаме дома с окосмен домакински любим Как да поддържаме дома с окосмен домакински любим
В допълнение към насладата, която домашните любимци доставят на притежателите, има и дефекти от наличието им в дома: те оставят к...

Нещо повече – те обичат снега. За разлика от тях дребни породи, късокосмести животинчета като пинчерите не биха оживели без специфична грижа – топла стая, топло легло, топла дрешка по време на разходка. Уязвими са и възрастните кучета, както и страдащите от артрит.

Малките породи и кутретата може да стоплите и да им осигурите комфорт, като поставите бутилка, цялостна с гореща вода, в легълцето им. Кучетата, живеещи в двора, се нуждаят от своя колибка, изолирана от влага и мраз, топли завивки в нея и опция да се движат по-активно – по-дълъг синджир.

Особено деликатни бъдете с лапите на животинчетата по време на разходка. Както в прекомерно горещо време нажеженият асфалт може да изгори лапите им, по този начин и разходка с боси лапички в студа е неприятно преживяване за сензитивните породи. Важно предписание е, когато сте решили да се грижите за домакински любим, да получите информация каква характерна грижа да полагате в студения сезон като храна, температура, добавки, рекомендации за разходка и сън.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР