Броят на комисиите може да бъде същият като в стария

...
Броят на комисиите може да бъде същият като в стария
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: От ДПС, БСП и БВ не са ни обещавали нищо

Броят на комисиите може да бъде същият като в остарелия парламент. Това счита Десислава Атанасова от групата на ГЕРБ-СДС.

„ Считаме, че следва духът на консенсуса да продължи и да има съразмерно систематизиране на комисиите на всички парламентарни групи, тъй че всички да получат председателско място. Това ще предложим на сътрудниците “, сподели още Атанасова.

Тя отхвърли към този момент да се оформят някакви обединения. „ Този компромис, в случай че мога по този начин да го нарека, се наложи, тъй като си даваме сметка, че би трябвало да има една единствена коалиция и това е коалиция на разсъдъка “, сподели тя.

Според нея обаче търканията сред парламентарните групи може да донесе и нещо положително – засилен надзор посред им по отношение на работата им.

На въпрос дали Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и БВ са дали обещание на ГЕРБ освен това от това да гласоподават за Вежди Рашидов Атанасова отхвърли: „ Не. Не сме водили нито такива диалози, нито някоя от партиите е поемала задължения към друга “.

„ Това гласоподаване беше единствената опция Народното събрание да се посвети на законодателната си активност. Но никакви други ангажименти не е имало сред парламентарните групи по никакъв различен въпрос “, сподели Атанасова.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР