Броят на китайските туристи, които посещават Великобритания, се е повишил

...
Броят на китайските туристи, които посещават Великобритания, се е повишил
Коментари Харесай

Евтината британска валута носи туристически бум

Броят на китайските туристи, които посещават Англия, се е повишил с съвсем една пета това лято, демонстрират последните данни на ForwardKeys, представени от BBC.

Компанията показва и растеж на посетителите от редица други пазари. Броят на индийците се усилва с 20 %, на японците с 10 и на американците с 5%.

Сред главните аргументи за растежа е по-слабият паунд, който прави почивката на Острова по-евтина за чужденците. Миналата седмица английската валута доближи 31-месечно дъно по отношение на $ поради увеличените терзания, че Англия може да напусне Европейския съюз без договорка.

" Това лято най-вероятно ще бъде рекордно за броя на китайските туристи във Англия ", споделя представителят на ForwardKeys Дейвид Тарш.

Сара Хюин, основен икономист за Европа и Америка в Standard Chartered, показва, че евтиният паунд оказва помощ на туристите да се усещат " по-богати ". През последните три месеца китайската валута нарастна с 5% по отношение на паунда.Когато става въпрос за европейците обаче, статистиката не е толкоз оптимистична. Броят им се е повишил с едвам 2 % за първото тримесечие по отношение на същия интервал на предходната година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР