Броят на жертвите при в събота вечерта срещу цивилни цели

...
Броят на жертвите при в събота вечерта срещу цивилни цели
Коментари Харесай

Цивилните жертви след атаката в Часив Яр станаха 18, под развалините има още 22 души -

Броят на жертвите при в събота вечерта против цивилни цели в Часив Яр доближи 18 души, заяви представителят на Държавната работа за изключителни обстановки Вячеслав Бойцов. Данните са към 8:45 сутринта в понеделник. Предполага се, че под руините има още минимум 22 души.

В събота в Часив Яр дохвърчаха общо 4 ракети, а съгласно специалисти съветската войска е употребила против цивилните оперативно-тактически ракетни комплекси “Искандер ”, предопределени за поразяване на противовъздушната и противоракетната защита на съперника. В случая целта е била пететажна постройка в Часив Яр. Според Бойцов една от засегнатите здания е студентско общежитие и в целия периметър към него няма военни обекти. Първоначално локалните управляващи бяха оповестили за офанзива с ракети “Ураган ”.

Бойцов твърди, че към момента окончателният брой на жертвите не може да бъде избран. В избавителната акция в рухналия блок са ангажирани 60 души. Според донесенията на Укринформ блокът е уцелен от две от четирите ракети. Предполага се, че под руините има още 22 души, измежду които са и майка и деветгодишното й дете. Спасителите са съумели да извадят живи от останките на блока шестима души.

“Всеки, който издава заповеди за такива обстрели, и вески, който прави обстрели на елементарни градове, жилищни квартали, убива хора съзнателно. След такива обстрели не могат да кажат, че нещо не са знаели или разбрали. ” - съобщи Зеленски в ежедневното си послание в неделя. В записа, който е качен във фейсбук, украинският президент дава обещание,че “всеки съветски палач ще понесе своето наказване. ”
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР