Броят на жертвите от земетресенията в Южна Турция е нараснал

...
Броят на жертвите от земетресенията в Южна Турция е нараснал
Коментари Харесай

Жертвите от земетресенията в Турция и в Сирия са вече над 19 000 души


Броят на жертвите от земетресенията в Южна Турция е повишен на 16 170 души в десетте наранени турски окръга, а ранените са 64 194, демонстрират най-новите публични данни, показани от турския президент Реджеп Ердоган.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 234
Общо 6444 здания са се срутили при земетресенията в понеделник, като най-силните бяха с магнитуд 7,7 и 7,6, сподели още Ердоган, представен от турската частна телевизия НТВ.      

В региона са регистрирани и 1300 вторични труса, като от тях три са били с магнитуд над 6 по Рихтер, 24 - с магнитуд сред 5 и 6, а 325 с магнитуд над 4.

От сирийската страна на границата се оповестява за минимум 3100 починали и повече от 5000 ранени както в регионите под контрола на държавното управление, по този начин и в следените от бунтовниците територии, съобщи Асошиейтед прес. По данни на сирийската работа за гражданска отбрана, представени от Ройтерс, броят на убитите в намиращата се под контрола на бунтовниците Северозападна Сирия е минимум 1930 души. Ранените надвишават 2950 души, заяви още Сирийската гражданска отбрана в Туитър. 

Равносметката от турските трусове е най-тежката в човешки загуби в международен мащаб след земетресението в Япония през 2011 година, последвано от цунами, довело до гибелта на 20 хиляди души.

Същевременно не престават дейностите по почистване на руините и изваждане на заклещените под тях хора.

По-рано днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че близо 6500 задгранични спасители от 56 страни работят на терен в Южна Турция. Той уточни, че Турция е получила оферти за помощ от общо 95 страни и 16 интернационалните организации. Екипи от още 19 страни ще дойдат в страната ни до 24 часа, добави Чавушоглу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР