Броят на жертвите от тропическата буря Харви, връхлетяла Тексас, достигна

...
Броят на жертвите от тропическата буря Харви, връхлетяла Тексас, достигна
Коментари Харесай

Десетки са жертвите на Харви в Тексас твърди Ню йорк таймс

Броят на жертвите от тропическата стихия Харви, връхлетяла Тексас, доближи 30 души. Това оповестява " Ню Йорк таймс ", като се базира на източници от локалните управляващи, съобщи ТАСС.

Американските медии поместват разнообразни данни, само че множеството осведомят за над 10 починали. Властите са затруднени публично да оповестят точния брой.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ КАТАСТРОФАЛНОТО НАВОДНЕНИЕ В ХЮСТЪН

Близо 57 трилиона литра вода се е изляла над южните щати на Съединени американски щати при поройните дъждове, донесени от Харви, заяви телевизия " Фокс нюз ". Това са 27 милиона плувни басейна с олимпийски размери, пресмята медията.

Близо 20 000 американци са подслонени за момента в убежища, само че броят им непрекъснато пораства и администрацията обмисля да строи модулни къщи.
 Американският президент Доналд Тръмп посети интонации от бурята Харви щат Тексас Guliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп съобщи по време на обиколка из потърпевши градове, че счита да работи с Конгреса по въпроса за помощта за Тексас. " Навярно в никакъв случай в историята на страната ни не е имало нищо толкоз скъпоструващо ", разяснява той идните възстановителни работи.
Тръмп в интонации от бурята Тексас: Това е злополучие от исторически мащаб

Последиците от урагана Харви ще се усещат в Тексас, Луизиана и други елементи от Съединени американски щати дълги месеци и години наред. До момента на 1,7 милиона души е разпоредено да се изтеглят, заяви в изказване, публикувано от Белия дом, първата дама на Съединени американски щати Мелания Тръмп.
 Харви връхлетя Тексас като вихър от четвърта степен, след това отслабна до тропическа стихия, която докара до наводнения, евакуация на хора и вреди за милиарди Guliver/Getty Images
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сервира съболезнования на държавното управление на Съединени американски щати и на американския народ, потърпевш от тропическата стихия. " Опечален от човешките жертви, той пожелава на потърпевшите скорошно излекуване ", заяви представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.

Призракът на заболяванията витае в наводнените от бурята Харви региони в Съединени американски щати

Наличните в някои лечебни заведения и старешки домове от потърпевшия район енергийни мощности са незадоволителни и към 30 здравни заведения към този момент са затворени, заяви министърът на опазването на здравето и филантропичните въпроси Томас Прайс.

АЕЦ " Саут Тексас " югозападно от Хюстън, Тексас, работи обикновено без значение от бурята с два реактора, които дават общо към 2600 мегавата и доставят над 2 милиона консуматори в щата, съобщи Ройтерс.

Хиляди в Хюстън търсят леговище от наводненията, арестуваха мародери

Органите на реда в град Хюстън и редица окръзи са арестували 14 души, обвинени в кражби по време на стихийното злополучие и всеобщата блъсканица. На места е въведен комендантски час и управляващите предизвестяват, че виновниците няма да се разминат с условни санкции. Властите предизвестяват също, че лица, представящи се за чиновници на министерството за вътрешна сигурност, карат хората да се изтеглят, с цел да могат по-късно да оберат домовете им.

Вечерен час в Хюстън поради мародерите

Имиграционната работа популяризира туит на британски и испански, в който успокоява популацията, че няма да прави инспекции за имиграционния статус на хората, които биват настанявани във краткотрайните подслони.

Населението в южните региони на Тексас ще съобщи за вторични първични материали половин милион автомобила, съдбовно развалени от бурята. Тези данни на експертната компания " Кокс аутомотив " бяха представени от телевизия Ен Би Си. Ще бъдат бракувани двойно повече коли, в сравнение с след урагана Санди, вилнял през 2012 година в щатите Ню Йорк и Ню Джърси.

Мнозина притежатели на коли в Тексас обаче ще се опитат да ремонтират возилата си и да ги препродадат преференциално, като скрият от купувачите какво ги е сполетяло, предсказват специалисти от Съединени американски щати.
 Харви връхлетя Тексас като вихър от четвърта степен, след това отслабна до тропическа стихия, която докара до наводнения, евакуация на хора и вреди за милиарди Guliver/Getty Images
Проливните дъждове в Тексас ще спрат до 24 - 48 часа, предвижда пред публицисти и. д. министър на вътрешната сигурност Илейн Дюк.

US климатолог: Бурята Харви може да служи като предизвестие

Според синоптиците Харви постепенно се движи на североизток и се намира основно над Мексиканския залив. През последните часове обаче бурята още веднъж е почнала да набира сили - наподобява скоро отново ще връхлети крайбрежието и югозападните региони от щата Луизиана.

През 2005 година Луизиана към този момент претърпя огромни опустошения, породени от урагана Катрина, нанесъл колосални вреди на Ню Орлиънс. Този път обаче се чака стихията да подмине града.

Губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуърдс вкара изключително състояние в редица окръзи от щата, като предизвести, че са прекомерно вероятни наводнения и повреди в електроснабдяването. От регионите край границата с Тексас са евакуирани към този момент над 500 души.
 Харви връхлетя Тексас като вихър от четвърта степен, след това отслабна до тропическа стихия, която докара до наводнения, евакуация на хора и вреди за милиарди Guliver/Getty Images

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ БЕДСТВИЕТО В ТЕКСАС

В Арканзас, Тенеси, елементи от Мисури и в южен Илинойс също е отправено предизвестие за заплаха от наводнения до няколко дни, съобщи Асошиейтед прес.

Facebook и Google оповестиха, че ще удвояват за своя сметка всеки $ дарен посредством техните платформи до достигането на сумата от 1 милион $.

" Шарли ебдо " със скандална подигравка и за бурята Харви (СНИМКА)

Харви стана причина също за уволняването на учител от Университета в Тампа поради негово изказване, че ураганът е наказване за щата Тексас, тъй като е дал своя вот за републиканците, съобщи АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР