Броят на жертвите от опустошителните горски пожари в северната част

...
Броят на жертвите от опустошителните горски пожари в северната част
Коментари Харесай

81 души са вече жертвите на огнения ад в Калифорния

Броят на жертвите от опустошителните горски пожари в северната част на американския щат Калифорния набъбна до 81 души, откакто са били открити останките на още две жертви, оповестява "Франс прес ".

Броят на хората, оповестени за изчезнали в най-смъртоносния и най-разрушителен пожар в историята на щата, е скочил с близо 200 до 870 души.

Този брой се колебае доста през последните дни на фона на объркването в издирването на тела в град Парадайс, който значително беше опустошен от пламъците.

Данните стигнаха пикови нива в събота, като тогава бяха оповестени 1276 изчезнали, до момента в който в понеделник броят им беше понижен до 699 души.

Сега броят им още веднъж се усили, откакто полицията e проучила гласовите позвънявания, посочи локалният шериф Кори Хонеа.

Други трима души са починали при втория огромен пожар, който се развихри в Малибу в южната част на Калифорния.

В северната част на щата така наречен "лагерен огън " опустоши 152 000 акра земя и унищожи повече от 12 600 жилища. Той стартира на 8 ноември и в този момент е локализиран единствено на 75 %.

Сега обаче управляващите се готвят за изобилен дъжд, който ще помогне за преодоляването на огъня, само че може да докара до наводнения, трансформирайки пепелта и саждите в гъста паста и вероятно може да измие човешки остатъци.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР