Броят на жертвите от наводненията в Германия достигна 163-ма души.

...
Броят на жертвите от наводненията в Германия достигна 163-ма души.
Коментари Харесай

Германия: Все още не е ясно защо жертвите на наводненията са толкова много

Броят на жертвите от наводненията в Германия доближи 163-ма души. Ранените са над 700 и към момента стотици хора се търсят. Водата от през вчерашния ден стартира да се оттича и армията стартира да разчиства улиците на потърпевшите градове.

Все още не е ясно за какво броят на жертвите е толкоз висок. Опозицията в Народното събрание настоя за оставката на шефа на Службата за отбрана от произшествия. Климатични експерти пък упрекнаха държавното управление на Меркел, че е получило предизвестия за идната злополуката дни преди да стартират мощните превалявания, само че не е реагирало в точния момент.

Засега е ясно единствено, че това е най-тежката злополука в Германия от 60 години насам. В най-засегнатите райони дни наред нямаше ток, мрежата на мобилните телефони също бе отвън строя и това остави стотици хиляди хора без контакт с околния свят.

Вероятно на това се дължи и големият брой регистрирани като изчезнали. Роднини не престават да търсят своите близки, доста фамилии са напускали в суматоха домовете си пред приливната вълна и не е несъмнено какъв брой от изчезналите в действителност са починали и какъв брой са съумели да намерят заслон при другари и съседи, а заради неналичието на връзки не са съумели още да се свържат с околните си.

Медии, обществените мрежи „ Facebook “ и „ Туитър “ са цялостни с апели на хора от районите, които молят за помощ да бъдат открити техните близки.

В Северен Рейн-Вестфалия и в Райнланд-Пфалц водата е нечиста и е неразрешено да се пие и даже да се употребява за къпане.

Влаковите връзки към момента не са възобновени на всички места, а доста пътища са изцяло разрушени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР