Броят на жертвите от коронавируса (COVID-19) в Индия е до

...
Броят на жертвите от коронавируса (COVID-19) в Индия е до
Коментари Харесай

Жертвите от COVID-19 в Индия 10 пъти повече от отчетените

Броят на жертвите от ковид (COVID-19) в Индия е до 10 пъти по-висок от обявените от управляващите близо 415 000 умряли по време на пандемията, което евентуално го прави най-тежката филантропична злополука в страната от оповестяването на независимостта ѝ. Това разгласи американска изследователска група, представена от " Франс прес ".

Оценката на изследването на Центъра за световно развиване е най-високата до момента за тежкото състояние в южноазиатската страна с 1,3 милиарда души, която излиза от унищожителен пик, отчасти подхранван от разновидността Делта през април и май.

Проучването, което проучва данните от началото на пандемията до юни тази година, е посочило, че сред 3,4 млн. и 4,7 млн. души са умряли от вируса.

" Истинският брой жертви евентуално ще бъдат в границите на няколко милиона, а не стотици хиляди, което прави това може би най-лошата човешка покруса в Индия от разделянето и независимостта ", споделят откривателите.

След разделянето на субконтинента през 1947 година в най-вече хиндуистка Индия и Пакистан с болшинство от мюсюлмани, сектантското клане умъртви стотици хиляди хора. Според някои оценки до два милиона са починали.

Официалният брой на починалите в Индия от малко над 414 000 е третият по величина в света след 609 000 смъртни случая в Съединени американски щати и 542 000 в Бразилия.

Експертите от месеци слагат под подозрение данъчните такси в Индия, обвинявайки така и така свръхразтеглената здравна работа.

Няколко индийски щати преразгледаха своите вирусни такси през последните седмици, като прибавиха хиляди смъртни случаи с закъснение.

Докладът на Центъра за световно развиване се основава на оценка на " непотребната смъртност ", броя на в допълнение умрелите хора спрямо данните отпреди рецесията.

Авторите - в това число Арвинд Субраманян, някогашен основен държавен стопански консултант - направиха това частично, като проучиха регистрациите на гибел в някои страни, както и от време на време национално икономическо изследване.

Те също по този начин съпоставят изследванията за разпространяването на Covid-19 в Индия с интернационалните равнища на смъртност.

Изследователите, в това число и специалист от Харвардския университет, признаха, че оценката на смъртността със статистическа убеденост е сложна.

" (Но) всички оценки допускат, че броят на починалите от пандемията евентуално ще бъде с порядък по-голям от формалното броене ", споделиха те.

Кристоф Гилмото, експерт по индийска демография във френския Изследователски институт за развиване, този месец пресметна, че броят на починалите е близо 2,2 милиона до края на май.

Смъртността в Индия на милион е била съвсем половината от междинната за света и Гилмото сподели, че " толкоз ниска цифра опонира на очевидната тежест на рецесията, която е засегнала множеството индийски фамилии в цялата страна ".

Екипът на Гилмото стигна до заключението, че е записана единствено една гибел от ковид на седем.

Модел на основания в Съединени американски щати Институт за здравни индикатори и оценки пресмята, че таксата за Covid може да бъде над 1,25 милиона.

Министерството на здравеопазването на Индия предишния месец опроверга списание The Economist, с цел да разгласява материал, съгласно който непотребните смъртни случаи са сред пет и седем пъти по-високи от формалните такси, наричайки го " умозрителен " и " неправилно осведомен ".

В отчет на Световната здравна организация през май се споделя, че до три пъти повече хора са умряли по целия свят по време на пандемията - от ковид или други аргументи - в сравнение с е посочено от формалната статистика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР