Броят на жертвите от катастрофалните в западната част на се

...
Броят на жертвите от катастрофалните в западната част на се
Коментари Харесай

Потоп в Европа: Хиляди изчезнали в Германия, жертви и в Белгия

Броят на жертвите от пагубните в западната част на се е нараснал до минимум 80, оповестява вестник BILD, базирайки се на данни от полицията в Кобленц.

Във федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия минимум 30 души са починали от последствията от естественото злополучие, в Рейнланд-Пфалц - най-малко 50. „ Страхуваме се, че броят (на жертвите) ще се усили “, признаха чиновниците на реда. Към сегашния миг управляващите правят оценка броя на изчезналите на към 1300, съобщи организация Фокус.
 Радев изрази съболезнования на Белгия и Германия за жертвите от наводненията Радев изрази съболезнования на Белгия и Германия за жертвите от наводненията
Държавният глава Румен Радев показва съболезнования на Н.В. Краля на белгийците Филип и на Франк-Валтер Щайнмайер, федерален президент...

По данни на телевизия N-tv броят на жертвите към този момент е достигнал 81. Особено мощно обиден е регионът Арвайлер в западната част на Германия (Рейнланд-Пфалц). Само в регионалния град Бад Нойенар-Арвайлер са постъпили към 1000 сигнала за бедстващи. Общо в региона живеят 130 хиляди души.

От началото на седмицата в Западна и Югозападна Германия започнаха значителни дъждове, които доведоха до опустошително наводняване. Притоците на Рейн Ар и Мозел наводниха крайбрежията, както и по-малките реки Зауер, Прюм, Нием, Кил и Ерфт. Най-пострадали са федералните провинции Северен Рейн-Вестфалия и Рейнланд-Пфалц.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер изрази съболезнования на фамилиите на жертвите. Германският канцлер Ангела Меркел даде обещание финансова помощ за засегнатите региони. В същото време ръководителят на държавното управление на Федерална Република Германия означи, че мащабът на последствията от опустошителното наводняване в Западна Германия може да бъде изцяло оценен едвам през идващите дни.

Междувременно стана известно, че броят на жертвите на наводнения в южната част на , най-тежките за последните 20 години, се усили до 12 души, петима се водят изчезнали. Това заяви в петък телевизионният канал RTBF.
 Българи се оказаха в центъра на потопа, който връхлетя Германия Българи се оказаха в центъра на потопа, който връхлетя Германия
Наводнение в белгийския град Лиеж нанесе съществени материални вреди на къщи и коли. Жителите на няколко региона бяха евакуирани зара...

В южния район на Белгия - Валония, десетки селища са наводнени, а двата най-големи града в района, Лиеж и Намюр, също са наранени. Десетки къщи са унищожени, а броят на евакуираните от наводнените региони доближи до хиляди. В района електрозахранването е отчасти нарушено, железопътната връзка е парализирана, доста автомагистрали са развалени или наводнени, в редица обитаеми места няма достъп до питейна вода.

На 16 юли сутринта равнището на водата отслабна, само че обстановката остава тежка. В Белгия са изпратени спасители с техника от прилежащи страни от Европейския съюз.

Също на 16 юли управляващите в град Маастрихт в приканиха жителите на два региона да изоставен домовете си заради предстоящото преливане на река Маас. Става дума за към 10 хиляди души, заяви в Нидерландската телевизионна корпорация (NOS).

„ Жителите би трябвало да изоставен домовете си допустимо най-бързо ”, се споделя в предизвестие от локалните управляващи. „ Те би трябвало да търсят леговище при членове на фамилията, другари или познати отвън рисковата зона ”. Ако това не е допустимо, хората се поучават да отидат в приемните центрове, проведени от общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР